Με φόντο την Ανδριατική θάλασσα η Βουλιαγμένη παίζει το τελευταίο της χαρτί στο Champions League κόντρα στην Μπούντβα από το Μαυροβούνιο.

Οι παίκτες του Τεό Λοράντου, αφού «έπνιξαν» στον Λαιμό τον Πανιώνιο, το μικρό θαύμα του φετινού πρωταθλήματος, αναχώρησαν το απόγευμα της Πέμπτης για το προάστιο του Μαυροβουνίου με στόχο τους τρεις βαθμούς της νίκης που θα τους διατηρήσουν στο κόλπο της πρόκρισης.

Οι «μπέμπηδες» βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, καθώς παραμένουν η μόνη ομάδα του α’ ομίλου χωρίς συγκομιδή βαθμών, έχοντας ηττηθεί πρώτα από τον Ολυμπιακό στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» και έπειτα από την Πριμόριε Ριέκα στην Ευελπίδων. Η Μπούντβα έχει αποδυναμωθεί αρκετά σε σχέση με την περσινή σεζόν, όμως παραμένει ένας επικύνδυνος αντίπαλος που μπορεί να κάνει την ζημιά, όπως έκανε στους «ερυθρόλευκους» την 2η αγωνιστική (8-5).

Η Μπούντβα αποτελεί τη «ναυαρχίδα» της υδατοσφαίρισης του Μαυροβουνίου. Πέρσι έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία της χώρας (από το 2007) που κατακτούσε το νταμπλ, ενώ έφτασε και στο final-4 της Ευρωλίγκας που διεξήχθη στην Ρώμη. Μπορεί να τερμάτισε 4η, αλλά ήταν υπέρβαση γι’ αυτή που κατάφερε να φτάσει ως εκεί. Το καμάρι του νεοσύστατου κράτους της άλλοτε ενωμένης Γιουγκοσλαβίας έχει να επιδείξει επίσης άλλους δύο τελικούς στο Len Trophy (2007, 2008).

Αυτή η ομάδα, με τα σκουφάκια που θυμίζουν έντονα την εθνική Κροατίας, μαστίζεται από οικονομικά προβλήματα με αποτέλεσμα να «εξασθενήσει» αρκετά φέτος. Το ρόστερ της έχει να επιδείξει έναν παλιο γνώριμο του Ολυμπιακού, όταν κατακτούσε το Πρωταθλητριών το 2002, το «ιερό τέρας» της γιουγκοσλαβικής υδατοσφαίρισης Πέταρ Τρμπόγεβιτς. Βέβαια τα χρόνια μπορεί να έχουν περάσει και ο Τρμπόγεβιτς να έχει... πατήσει τα 38, αλλά παραμένει ακόμα θρύλος. Έχει βέβαια και αρκετό ταλέντο με τον δεξιό εξτρέμ Ντάμιαν Ντανίλοβιτς (το όνομά του έπαιξε στον Πειραιά το περασμένο καλοκαίρι), αλλά και τον πρωταθλητή Ευρώπης του 2009 με την Πρίμορατς Κότορ, Ντάρκο Μπρούλιαν. Μόνο εύκολη δεν φαντάζει λοιπόν, η αποστολή της πρωτοπόρου του ελληνικού πρωταθλήματος.

«Πάμε στο Μαυροβούνιο με καλή ψυχολογία, έχοντας παίξει καλά στα τελευταία παιχνίδια. Στόχος μας με αντίπαλο την Μπούντβα είναι να διεκδικήσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Τη νίκη ή την ισοπαλία. Το παιχνίδι πιστεύω ότι θα κριθεί στην άμυνα. Δεν πρέπει να δεχτούμε γκολ στην κόντρα και το φουνταριστό, ενώ ιδιαίτερη σημασία έχει ο παίκτης παραπάνω και λιγότερο», δήλωσε ο έμπειρος τερματοφύλακας του ΝΟΒ Κώστας Τσαλκάνης.

Το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το Σάββατο (26/11) στις 19.00.

Νίκος Γρουμπός

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τιμητική υποδοχή στο Προεδρικό Μέγαρο για τους πρωταθλητές του World Cup

Αργυρόπουλος στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6: «Πεινασμένοι για ακόμη περισσότερα χρυσά - Μυθικό το μπλοκ του Σκουμπάκη»!

Πριμ 200.000 ευρώ από τον Αλαφούζο στην Εθνική πόλο για την κορυφή του κόσμου!

Αποθεωτική υποδοχή στο «Ελ. Βενιζέλος» για την Παγκόσμια Κυπελλούχο, Εθνική ομάδα πόλο!

Μαυρωτάς για την Εθνική πόλο ανδρών: «Η νοοτροπία του νικητή έχει πλέον μπολιασθεί στην ομάδα»

«Όταν η καρδιά γράφει ιστορία»: Το μήνυμα της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης για το χρυσό στο πόλο

Βλάχος: «Το χρυσό μάς διώχνει την πίεση των προηγούμενων ετών, αλλά δεν σταματάμε εδώ»

Έτσι η Ελλαδάρα φόρεσε το χρυσό στον λαιμό της: Τα highlights από τον σπουδαίο τελικό της Εθνικής

Εθνική πόλο: Ρίγη συγκίνησης στην απονομή και ο Εθνικός Ύμνος στο Σίδνεϊ

Η τελευταία άμυνα και οι συγκινητικοί πανηγυρισμοί για το χρυσό των διεθνών μας!