Το δίλημμα που έχει αυτή την στιγμή ο Ντούσαν Ίβκοβιτς στον Ολυμπιακό, θα το ζήλευαν πολλοί από τους συναδέλφους του και αυτό γιατί ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε Χοσέ Καλντερόν και Τζορτζ Χιλ για την ενίσχυση της περιφερειακής του γραμμής. Αν προσπαθήσει κανείς να βάλει τους δύο παίκτες σε μία… ζυγαριά, θα βγάλει νικητή τον… Ολυμπιακό!

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι ολοφάνερο ότι χρειάζονται ενίσχυση και ο προπονητής τους μαζί με την διοίκηση αποφάσισαν να κινηθούν για την απόκτηση ενός παίκτη που θα κάνει την διαφορά. Ευνοϊκή συγκυρία το λοκ άουτ στο ΝΒΑ που συνεχίζεται και δίνει την ευκαιρία στην ομάδα του Πειραιά να προσεγγίσει και να προσθέσει στο ρόστερ της – για ένα χρόνο – παίκτη που υπό άλλες συνθήκες δεν θα μπορούσε.

Τα δεδομένα είναι απλά και οι υποψήφιοι δύο. Χοσέ Καλντερόν ή Τζορτζ Χιλ, ένας από τους δύο θα συνεχίσει στο «λιμάνι» και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς «ζυγίζει» τα υπέρ και τα κατά προκειμένου να καταλήξει στην καλύτερη δυνατή επιλογή.

Χοσέ Καλντερόν

Στα 31 του χρόνια πλέον, ο Ισπανός γκαρντ είναι ένας από τους κορυφαίους ευρωπαίους παίκτες στην θέση του. Τα τρία τελευταία χρόνια αγωνίζεται στους Ράπτορς έχοντας μάλιστα πρωταγωνιστικό ρόλο. Γνώστης της ευρωπαϊκής πραγματικότητας έχοντας αγωνιστεί στην Ισπανία, έχει ήδη στα χέρια του πρόταση από τους Πειραιώτες και αναμένεται πλέον η απάντησή του.

Τζορτζ Χιλ

Ο 26χρονος Αμερικανός γκαρντ, είναι μία διαφορετική περίπτωση παίκτη. Αγωνίζεται στους Σαν Αντόνιο Σπερς έχοντας πολύ καλά νούμερα στο σκοράρισμα και αρκετά μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Διακρίνεται για τα αθλητικά του προσόντα και το «all around player» που τον συνοδεύει. Αποτελεί ευκολότερη περίπτωση για τον Ολυμπιακό και στην δεδομένη στιγμή, με βάση το ποιά περίπτωση είναι πιο εφικτή, έχει ένα μικρό προβάδισμα.

To συμπέρασμα είναι απλό. Εφόσον οριστικοποιηθεί η απόφαση να γίνει κίνηση από τον Ολυμπιακό για την απόκτηση ενός εκ των δύο παικτών, τότε τα οφέλη για τους "ερυθρόλευκους" θα είναι πολλά καθώς πρόκειται για δύο πολύ ποιοτικούς παίκτες που θα δώσουν σημαντικές λύσεις στους Πειραιώτες που εκτός του Σπανούλη, δεν έχουν ακόμα βρει τον παίκτη που θα τραβήξει στο σκοράρισμα. Τόσο ο Χιλ όσο και ο Καλντερόν, εκτός των άλλων, μπορούν να κάνουν καλά και αυτό... δηλαδή να εκτελέσουν.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μήτογλου: «Καθίσαμε πολλές ώρες και είδαμε ξεκάθαρα τι φταίει»

Ηρακλής-Παναθηναϊκός AKTOR: Για το δεύτερο εισιτήριο στον τελικό του Allwyn Final 8

Μαρούσι-Ολυμπιακός: Πρώτος ημιτελικός με ξεκάθαρους τους ρόλους φαβορί και αουτσάιντερ

Παρών με Ολυμπιακό ο Σαλάς

«Τελείως διαφορετικός ο Παναθηναϊκός - Αν παίζει έτσι με δύο προπονήσεις ο Χέιζ-Ντέιβις…»: Το σχόλιο Ρομπόλη-Πετρίδη

Χολμς: «Παίξαμε ως ομάδα, να συνεχίσουμε έτσι, σπουδαία προσθήκη ο Χέιζ-Ντέιβις»

Αταμάν: «Κανένα δράμα μετά τον Κολοσσό - Ο Ολυμπιακός θα είναι πρώτος, εμείς έχουμε στόχο το τέλος της σεζόν»

Το πρώτο «σόου» Χέιζ-Ντέιβις και ο εκπληκτικός Χολμς: Τα highlights από τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ

Χέιζ-Ντέιβις: «Έχω κοιμηθεί 6 ώρες τις τελευταίες 3 μέρες - Θα βρω ρυθμό και θα παίξω καλύτερα»

Ζντοβτς: «Είδα φοβισμένα πρόσωπα και αυτό με εκνευρίζει και με απογοητεύει»