Καμία διάθεση να υποτιμήσουν τον Αστέρα Τρίπολης δεν δείχνουν στον Ολυμπιακό.

Μιλώντας στην NOVA ο Βιθέντε Μόνχε προειδοποίησε για τις... κακοτοπιές στην εκτός έδρας συνάντηση με τους Αρκάδες για το πρωτάθλημα, ειδικά από τη στιγμή που οι Πειραιώτες προέρχονται από υπερπροσπάθεια στην Ευρώπη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της NOVA:

Αναμφίβολα η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι πολύ καλή μετά από μία τόσο μεγάλη νίκη στην Ευρώπη (1-0 τη Μαρσέιγ). Πόσο δύσκολο είναι για εσάς τους παίκτες να μπει στο περιθώριο το Championseague και να επιστρέψετε στην ελληνική πραγματικότητα;

«Σίγουρα ήταν μία πολύ σημαντική νίκη μετά από έναν δύσκολο αγώνα. Η ψυχολογία των παικτών είναι πάρα πολύ καλή. Κάτι που είναι θετικό για όλους εμάς. Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο ελληνικό πρωτάθλημα που για εμάς είναι ο πρώτος στόχος. Οπότε μπορεί να μας βοηθήσει η θετική ψυχολογία».

Υπάρχει ένας αριθμός παικτών οι οποίοι δεν έχουν δηλωθεί στην UEFA για διαφορετικούς λόγους, αλλά μπορούν να βοηθήσουν στο πρωτάθλημα. Ένας απ' αυτούς είσαι εσύ. Το δεδομένο αυτό εξυπηρετεί τον Ολυμπιακό τώρα που έχει «βαρύ» αγωνιστικό πρόγραμμα;

«Σίγουρα, ο Ολυμπιακός έχει αρκετούς παίκτες. Σχεδόν όλοι είναι έτοιμοι για να παίζουν. Το απέδειξε και στο παιχνίδι με την Μαρσέιγ όπου παρά τις πολλές απουσίες κατάφερε να πάρει μία σημαντική νίκη. Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Ο Ολυμπιακός έχει παίκτες που μπορούν να παίξουν ποιοτικά και σε υψηλό επίπεδο».

Τι εικόνα έχεις για τον Αστέρα Τρίπολης;

«Όλες οι ομάδες που παίζουν στην έδρα του Αστέρα Τρίπολης αντιμετωπίζουν πάντα πολλές δυσκολίες. Σίγουρα εναντίον μας θα παίξουν αμυντικά και θα προσπαθήσουν με αντεπιθέσεις ν' απειλήσουν. Θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Αλλά εμείς πρέπει να προσπαθήσουμε για τη νίκη».

Ο Ολυμπιακός έδειξε πως υπό πίεση λειτούργησε πάρα πολύ καλά και έτσι πήρε τη νίκη στη Μασσαλία. Όπως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία, πρέπει να παίζει για τη νίκη και στα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Πιστεύεις πως τελικώς θα σας βοηθήσει η πίεση που υπάρχει και στα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος;

«Ο Ολυμπιακός πάντα έχει πίεση γιατί είναι μία ομάδα η οποία πρέπει πάντα να νικάει. Είναι μία ομάδα που πρέπει να βρίσκεται πάντα στην κορυφή της βαθμολογίας. Υπάρχει πάντα πίεση. Σίγουρα η μεγάλη νίκη στη Γαλλία θα μας βοηθήσει ψυχολογικά. Η ομάδα θα είναι κατάλληλα προετοιμασμένη για το παιχνίδι στην Τρίπολη».

Για εσάς τους ποδοσφαιριστές πόσο σημαντικό είναι το γεγονός πως στις κερκίδες του γηπέδου του Αστέρα θα βρίσκονται οπαδοί του Ολυμπιακού;

«Είναι κάτι το οποίο το έχει συνηθίσει αυτή η ομάδα. Όπου κι αν αγωνίζεται έχει πάντα δίπλα της τους φιλάθλους της. Σίγουρα είναι πάρα πολύ σημαντική η βοήθειά τους. Δεν θα μας εκπλήξει γιατί έχουμε συνηθίσει να έχουμε κοντά μας τους οπαδούς μας».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

«Το αύριο του Ατρόμητου μαζί με το σήμερα»: Με την... αύρα της πρώτης ομάδας η κοπή πίτας των Ακαδημιών

Προπονήθηκε ο Πιρόλα - Έτοιμος για Λεβερκούζεν, ίσως και αποστολή στη Λιβαδειά!

Ηλιόπουλος: «Θα σας πω ενδεικτικά 30 ντροπές στο ελληνικό ποδόσφαιρο» - Αναλυτικά η απολογία του στην ΕΠΟ

Ηλιόπουλος: «Την άλλη φορά που θα είμαι εγκαλούμενος θα μιλήσουμε και για τους άλλους Γιαννάκηδες»!

Οργή Ηλιόπουλου: «Αδιανόητο να λένε ότι έφτυσα τον Μεντιλίμπαρ - Έχω κάνει μήνυση, ντροπή»!

Απολογία Ηλιόπουλου: «Η ντροπή είναι παντού στο ελληνικό ποδόσφαιρο - Ο Μάκελι είχε αυτοπροταθεί, είναι σκάνδαλο»!

Τσακίρης: «Η ΑΕΚ μπορεί να εκμεταλλευτεί την κούραση που θα έχει ο ΠΑΟΚ»

Νικολακόπουλος: «Ο Ολυμπιακός εδώ και τρεις μήνες δεν έχει μαζί το βασικό του δίδυμο στα στόπερ»

Σταματέλος: «Να μείνει για πολλά χρόνια ακόμη ο Μεντιλίμπαρ - Βλέπει Λεβερκούζεν ο Πιρόλα»

Χάρης Δούκας: «Το γήπεδο του Παναθηναϊκού προχωρά με βάση τα χρονοδιαγράμματα»