Σοκ στην παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα. Ο Γκάρι Σπιντ, Ουαλός πρώην διεθνής μέσος και από το Δεκέμβριο του 2010 ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ομάδας της χώρας, έφυγε από τη ζωή στα 42 του μόλις χρόνια, καθώς βρέθηκε το πρωί απαγχoνισμένος στην οικία του. Βάσει της μέχρι στιγμής έρευνας, δεν προκύπτουν στοιχεία που να αποδεικνύουν πως υπήρξε ξένη παρέμβαση γι' αυτή την τραγική κατάληξη και οι αρχές καταλήγουν στο συμπέρασμα πως έβαλε ο ίδιος τέλος στη ζωή του.

Ο εκλιπών έκανε αξιόλογη καριέρα ως μέσος στα αγγλικά γήπεδα με Λιντς, Έβερτον, Νιούκαστλ, Μπόλτον και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, προτού αποσυρθεί το 2010 σε ηλικία 40 ετών. Στην τελευταία εργάστηκε για λίγο και ως προπονητής, αφότου κρέμασε τα παπούτσια του. Παράλληλα υπήρξε 85 φορές διεθνής σημειώνοντας 7 γκολ. Η εθνική Ουαλίας είχε παρουσιάσει σημαντικά σημάδια βελτίωσης με τον ίδιο στον πάγκο μετρώντας πέντε νίκες στα τελευταία δέκα ματς, με τελευταία το επιβλητικό 4-1 επί της Νορβηγίας στις 12 Νοεμβρίου.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε: «Η αστυνομία ενημερώθηκε σήμερα το πρωί για τον θάνατο ενός άντρα στην περιοχή Huntighton. Τα όργανα έφτασαν στην περιοχή και κοντινός συγγενής επιβεβαίωσε πως ο άντρας είναι ο Γκάρι Σπιντ. Δεν υπάρχουν ύποπτες συνθήκες σχετικά με το περιστατικό και η οικογένεια ζήτησε διακριτικότητα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Δείτε στιγμές από την καριέρα του

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube