Την έγκρισή τους για την εκταμίευση της έκτης δόσης έδωσαν κατά τη διάρκεια του εν εξελίξει Eurogroup οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης.

Συμφωνά με πληροφορίες που μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones Newswires και άλλα ΜΜΕ των Βρυξελλών, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης επιβεβαίωσαν ότι οι κυβερνήσεις τους συμφώνησαν να αποδεσμεύσουν την έκτη δόση των 8 δισ. ευρώ που χρειάζεται η Ελλάδα για να αποφύγει τη χρεοκοπία.

"Κλείδωσε", είπε διπλωμάτης στο DJ αφότου οι υπουργοί των άλλων 16 κρατών-μελών της Ευρωζώνης αποφάσισαν ότι πληρούνται οι όροι για την εκταμίευσή της δόσης που είχε παγώσει τον Αύγουστο.

Οι χώρες της Ευρωζώνης θα συνεισφέρουν ποσό ύψους 5,8 δισ. ευρώ, ενώ για τα υπόλοιπα 2,2 δισ. ευρώ αναμένεται το πράσινο φως του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Πηγή: protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Συνελήφθη αστυνομικός στη Ρόδο με περίπου μισό κιλό κοκαΐνη

Σάλος με σεξιστικό σχόλιο του Μασκ για τον κίνδυνο απέλασης 19χρονης - «Δεν με σόκαρε», απάντησε η νεαρή

Σέρρες: Βρέθηκε σημείωμα του 45χρονου Πυροσβέστη - Το μήνυμα στη γυναίκα του

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εκδηλώσεων Πρωτοχρονιάς στην πλατεία Συντάγματος και στο Πεδίον του Άρεως

Κωνσταντινούπολη: Συγκρούστηκαν δύο δεξαμενόπλοια (video)

Στο ΚΑΤ υπάλληλος καθαριότητας σε απορριματοφόρο, μετά από επίθεση Ρομά

Απειλές Κρεμλίνου για την «επίθεση στην κατοικία του Πούτιν»: «Ο στρατός μας ξέρει πώς και πότε να αντιδράσει»

Έγκλημα στο Κολωνάκι: Στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο γιος της Ελένης Παπαδοπούλου

Αρχίζει νέα έρευνα για την πτήση MH370 της Malaysia Airlines, που εξαφανίστηκε πριν 10 χρόνια

Χαλαρώνουν τα μπλόκα: Μοντέλο Χριστουγέννων για την έξοδο των εκδρομέων της Πρωτοχρονιάς