Η άρνηση της Μαρσείγ να δώσει τον Φρανκ Ριμπερί στη Λιόν άνοιξε την όρεξη σε άλλους μεγάλους συλλόγους που ενδιαφέρονται για τον 23χρονο μεσοεπιθετικό. Σύμφωνα με τη «Σαν», η Άρσεναλ ετοιμάζεται να κάνει πρόταση ύψους 15 εκ. ευρώ για την απόκτηση του Γάλλου άσου.
Ο τεχνικός των «κανονιέρηδων», Αρσέν Βενγκέρ, είναι μεγάλος θαυμαστής του Ριμπερί τον οποίο είχε δει για πρώτη φορά σε αγώνα της εθνικής Ελπίδων της Γαλλίας πριν από τρία χρόνια. Ο 57χρονος προπονητής θεωρεί ότι ο Γάλλος διεθνής είναι ιδανικός αντικαταστάτης του Πιρές, που θα συνεχίσει την καριέρα του στη Βιγιαρέαλ.
Την ίδια στιγμή όμως η Άρσεναλ κινδυνεύει να χάσει τον Τσεσκ Φάμπρεγκας. Ο 19χρονος μέσος είναι ο βασικός μεταγραφικός στόχος της Ρεάλ Μαδρίτης και οι πληροφορίες αναφέρουν πως και ο ίδιος ο Ισπανός παίκτης θέλει να αγωνιστεί στη «βασίλισσα». Ο νέος πρόεδρος της Ρεάλ, Ραμόν Καλντερόν, δεν έκρυψε πως έχει προσφέρει στην Άρσεναλ εκτός από χρήματα και τον Ζούλιο Μπαπτίστα, τον οποίο ο Βενγκέρ ήθελε να φέρει στο Λονδίνο το περασμένο καλοκαίρι.
«Η Άρσεναλ ενδιαφερόταν πέρσι για τον Μπαπτίστα και εξακολουθεί να ενδιαφέρεται. Θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε σε μία συμφωνία γιατί θέλουμε να φέρουμε τον Φάμπρεγκας στη Μαδρίτη. Όταν ο Μιγιάτοβιτς μίλησε με τον Φάμπρεγκας πριν εκλεγούμε, είχαμε συμφωνήσει ότι θα υπογράψει πενταετές συμβόλαιο, αν η Άρσεναλ δεχθεί να τον πουλήσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Καλντερόν.
Επιμέλεια: Αποστόλης Κοτρότσος