«This is a man's, a man's, a man's world» τραγουδούσε πριν από πολλά χρόνια ο Τζέιμς Μπράουν. Ένα τραγούδι που αφορούσε αποκλειστικά τον ανδρικό πληθυσμό: «But it wouldn't be nothing, nothing without a woman or a girl», έλεγε η συνέχεια του στίχου.

Αυτό έκανε πράξη την 1η Δεκεμβρίου ο Χιου Χέφνερ, δηλαδή πιο όμορφο τον «κόσμο των ανδρών». Σαν σήμερα, λοιπόν, το 1953 κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος του Playboy.

Το περιοδικό που μεγάλωσε αρκετές γενιές σε κάθε γωνιά του πλανήτη με τα πανέμορφα «κουνελάκια» στο εξώφυλλό του.

Το σήμα κατατεθέν του Playboy είναι το κουνελάκι που φοράει σμόκιν, το οποίο αρχικά προοριζόταν για endnote σε κάθε κείμενο. Ωστόσο, ο Χιου Χέφνερ αποφάσισε να το κάνει επίσημο σήμα καθώς: «δίνει μία πιο χιουμοριστική σεξουαλική χροιά», όπως λέει ο ίδιος αλλά και γιατί είναι «παιχνιδιάρικο».

Ο εκδότης του περιοδικού δεν θα μπορούσε να επιλέξει καλύτερο «κουνελάκι» για το πρώτο του εξώφυλλο. Φυσικά ήταν η σεξοβόμβα της εποχής, Μέριλιν Μονρό. Η φωτογράφιση είχε γίνει σε μία κουζίνα στο «Hyde Park», αλλά το αξιοσημείωτο ήταν πως προοριζόταν για ημερολόγιο και όχι για εξώφυλλο περιοδικού. Το πρώτο τεύχος -όπως αναμενόταν- έγινε ανάρπαστο πουλώντας συνολικά 53.991 αντίτυπα.

Αμέσως το Playboy απέκτησε τους πιστούς θαυμαστές του από τον ανδρικό πληθυσμό, όλων των ηλικιών. Και αυτό γιατί στις σελίδες του φιλοξενούσε αποκαλυπτικές φωτογραφίες γυναικών.

Στον μισό αιώνα και πλέον, της κυκλοφορίας του, το Playboy είχε στο εξώφυλλό του ό,τι πιο «καυτό» απασχολούσε την επικαιρότητα. Από το χώρο της «7ης Τέχνης», εκτός από την Μέριλιν Μονρό, είχε ποζάρει στο εξώφυλλο, η Ούρσουλα Άντρες (Ιούνιος 65’), η Κιμ Μπάσιντζερ (Φεβρουάριος 83’), Ντάριλ Χάνα (Νοέμβριος 03’), από τη μουσική βιομηχανία οι Νάνσι Σινάτρα (Δεκέμβριο 69’) και Σαμάνθα Φοξ (Οκτώβριος 96’) και πολλές άλλες.

Στις μέρες μας το Playboy εκδίδεται σε 30 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας από το 1985.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Κεφαλάς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Δήμητρα Παπαδοπούλου: Έκανε...test drive σε iconic πέδιλα Jimmy Choo για το ρεβεγιόν αλλά τελικά έβαλε...

Στο Παρά Πέντε: Οι νέες σκηνές από το reunion, η μπηχτή της Ζέτας για το Ρουκ Ζουκ και το remake επικής σκηνής

Κωνσταντίνος Βασάλος: Δεν φαντάζεστε τι μπορεί να τον ενόχλησε (ΚΑΙ) στο Μεξικό

Παντρεύονται το 2027 Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Μαρία Σάκκαρη

Οι προβλέψεις και οι ευκαιρίες για κάθε ζώδιο το 2026. Τι φέρνει η νέα χρονιά;

Forbes: Με τι περιουσία αποχαιρέτησαν το 2025 οι διεθνείς celebrities; Ο πλουσιότερος δεν είναι αυτός που φαντάζεσαι

The Voice Εορταστικό: Οι Blind Auditions των Celebrities και το backstage του γυρίσματος (Αποκλειστικό)

Αθηνά Οικονομάκου: Οι πρώτες μαγικές εικόνες από το ταξίδι στην Αργεντινή με τον Μπρούνο Τσερέλα

Ιωάννα Τούνη: Πετάχτηκε με τον Πάρη μέχρι το Παρίσι για χρυσές γόβες, τηγανιτές πατάτες και την... «κυρία Κωνσταντίνα»

Χρήστος Βαλαβανίδης: Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο για πάνω από δέκα ημέρες