Την εμπειρία που φοράει τη φανέλα του Παναθηναϊκού ανέλυσε ο Πατ Καλάθης, μιλώντας στην εφημερίδα «SportDay».

«Είναι φανταστικό να είσαι μέλος του Παναθηναϊκού. Και είναι ακόμα πιο φοβερό το συναίσθημα, όταν πατάς παρκέ είτε αγωνίζεσαι για 10'', είτε για 20'», τόνισε ο 25χρονος φόργουορντ του «τριφυλλιού» και πρόσθεσε:

«Η Ζαλγκίρις θα είναι διαφορετική σε σχέση με το πρώτο ματς, επειδή έχει “δεθεί” περισσότερο».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πατ Καλάθη στη SportDay

Για τη νίκη και τον εαυτό του

«Είμαι πολύ χαρούμενος που νικήσαμε, παίζοντας με τον τρόπο που παίξαμε. Από την πλευρά μου, πιστεύω ότι πήγα καλά. Δουλεύω σκληρά στις προπονήσεις και όποτε έχω την ευκαιρία να παίξω, θέλω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Εχω ακόμα δουλειά, γιατί βρίσκομαι σε ομάδα με υψηλές απαιτήσεις στην οποία ο καθένας έχει ξεχωριστό ρόλο. Είναι φανταστικό να είσαι μέλος του Παναθηναϊκού.

Και είναι ακόμα πιο φοβερό το συναίσθημα, όταν πατάς παρκέ είτε αγωνίζεσαι για 10'', είτε για 20'. Είναι εμπειρία να φοράς αυτή τη φανέλα, να έχεις αυτούς τους συμπαίκτες, αυτό το τεχνικό τιμ και αυτό τον κόσμο. Και σίγουρα το ρόστερ μας έχει ταλέντο και ποιότητα. Ο καθένας πρέπει να είναι έτοιμος να βοηθήσει, ανά πάσα στιγμή. Πρέπει να ξεκουράζεται και ο Διαμαντίδης, γιατί έχει δώσει πολλά στην ομάδα και χρειάζεται ανάσες».

Για τη φράση του εκφωνητή του γηπέδου: «ο Νικ Καλάθης δίνει στον Πατ Καλάθη και εκείνος σκοράρει»

«Εκείνη τη στιγμή γέλασα! Μου θύμισε τα παιδικά μας χρόνια. Δεν έχω λόγια να χαρακτηρίσω το συναίσθημα του να αγωνιζόμαστε μαζί».

Για την ήττα (79-70) από την Καβάλα στην προηγούμενη αγωνιστική

«Να μην υποτιμάμε τους αντιπάλους μας, να δίνουμε πάντα το 100% όπου και αν βρίσκεται η διαφορά, να πολεμάμε συνέχεια. Θα έλεγα ότι υποτιμήσαμε την Καβάλα και το εκμεταλλεύτηκε. Επαιξε ωραίο μπάσκετ και μας πλήγωσε. Στο τέλος της ημέρας, βγήκαμε πιο δυνατοί».

Για το παιχνίδι με την Ζαλγκίρις στο Κάουνας

«Η Ζαλγκίρις θα είναι διαφορετική σε σχέση με το πρώτο ματς, επειδή έχει “δεθεί” περισσότερο. Θα μας πει ο κόουτς τι πρέπει να κάνουμε για να νικήσουμε. Σίγουρα χρειάζεται διάρκεια, να είμαστε προσεκτικοί και να μην κάνουμε λάθη».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Απίθανη σκηνή με οπαδό του Παναθηναϊκού να παίρνει στο κυνήγι την Porsche του Ναν για ένα αυτόγραφο

Κοντός: «Οι άλλοι σκαρφαλώνουν στα κάγκελα & τις παίζουν με τους court αλλά το θέμα είναι τι είπε η γυναίκα ενός παίκτη»

Ξέσπασε η σύζυγος του Χολμς για την κριτική του Αταμάν

Η αινιγματική ανάρτηση του Χολμς μετά την αυστηρή κριτική του Αταμάν

Aνανέωσε με την ΑΕΚ μέχρι το 2027 ο Μπράουν

Σάκοτα: «Ποτέ δεν ήταν στόχος η 2η θέση, ήταν σύμπτωση που ήταν κοντά ο Παναθηναϊκός»

Αταμάν: «Πώς να παίξει Ευρωλίγκα ο Τολιόπουλος; Δεν είμαστε ακαδημία - Θέλετε να θυσιάσω Ναν, Σλούκα, Γκραντ ή Σορτς;»

Το πάρτι του Ναν για την 100άρα του Παναθηναϊκού: Τα highlights της νίκης των «πράσινων» επί της ΑΕΚ

Ναν: «Ξεκινάμε έτσι τα παιχνίδια πολλές φορές φέτος - Έχουμε σπουδαίο ρόστερ, αλλά χρειαζόμαστε ακόμα καλύτερη χημεία»

Βαθμολογία Stoiximan GBL: Έβαλε τέλος στη συζήτηση για τη δεύτερη θέση ο Παναθηναϊκός