Σε δημοσιονομική ένωση με αυστηρά κριτήρια για την εξάλειψη των ελλειμμάτων συμφώνησαν οι 17 χώρες της ευρωζώνης (μαζί και η Ελλάδα) και άλλα 6 κράτη-μέλη της Ένωσης στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

Ειδικότερα, 23 από τις 27 χώρες συμφωνούν στην αλλαγή της ευρω - συνθήκης. Αντίθετες είναι η Ουγγαρία και η Βρετανία, ενώ η Τσεχία και η Σουηδία δήλωσαν ότι θα περάσουν τη συμφωνία για έγκριση στα Κοινοβούλια.

Εν τω μεταξύ, το προσχέδιο συμπερασμάτων προβλέπει σχεδόν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, αλλά και επίσπευση (από τον Ιούλιο του ’12) του Μόνιμου Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM). Θα έχει αρχικό κεφάλαιο 500 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πολύ θετική χαρακτήρισε την έκβαση των συνομιλιών ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.
Έκανε λόγο για βάση που θα οδηγήσει σε μία πειθαρχημένη δημοσιονομική πολιτική για τα κράτη-μέλη.

Σε νέα παρέμβαση προχώρησε ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, Ζακ Ντελόρ. Ζήτησε «νέο σχεδιασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ενώ εμφανίσθηκε απαισιόδοξος για το μέλλον της ευρωζώνης.

Σε υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης για δύο από τις μεγαλύτερες γαλλικές τράπεζες (Credit Agricole BNP Baribas) κατά μία βαθμίδα, προχώρησε το πρωί της Παρασκευής ο οίκος «Mood’ys».

Αρνητική άποψη για την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει το 53% των Ελλήνων πολιτών και θετική το 44% σύμφωνα με το βαρόμετρο της «Public Issue» για τον «Σκάι» και την «Καθημερινή».

Ανδρέας Μορφόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ: Γνωστός ποινικολόγος βρέθηκε νεκρός στο γραφείο του

Βουλή: Ψηφίστηκε ο Προσωπικός Βοηθός ΑμεΑ και η απαγόρευση χρήσης πατινιών από ανήλικους κάτω των 17

Συνελήφθη άνδρας για καλλιέργεια δενδρυλλίων και κατοχή ακατέργαστης κάνναβης στην Αττική

Σε «κόκκινο συναγερμό» η Αθήνα για κίνδυνο πυρκαγιάς- Κλείνει ο Λυκαβηττός

Επίθεση στην Ακρόπολη: Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 60χρονο για την επίθεση με μαχαίρι σε βάρος τουριστών

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο κοντά στο Ολυμπιακό Χωριό

Σκοτώθηκε σε τροχαίο η 18χρονη ηθοποιός Kέιλι Χοτλ

Σοβαρό τροχαίο στην Εγνατία Οδό: Απεγκλωβίστηκαν 13 άνθρωποι από βαν – Δύο βαριά τραυματίες

Έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ για αύριο - Τους 43 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία - Οι «πορτοκαλί» περιοχές

Τέμπη: Νέα ένταση στη δίκη - Αντιπαράθεση Κωνσταντοπούλου με την πρόεδρο