Απάντηση σε όσους τον κατηγορούν για «εκμετάλλευση» του αθλητισμού προκειμένου να κερδίσει ψήφους έδωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 στο περιθώριο του αγώνα της ομάδας των βουλευτών με την αντίστοιχη των παλαιμάχων του Παναθηναϊκού, ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μίλησε για τα αθλητικά σχόλια που κάνει μέσω της ιστοσελίδας του.
«Είμαι Ολυμπιακός και το έχω δηλώσει. Έσπασα το δήθεν τακτ του να μη λες τι ομάδα είσαι από παιδάκι. Αυτή τη θλιβερή υποκρισία εγώ και κάποιοι άλλοι τη σταματήσαμε. Ασχολούμαι χρόνια με τον αθλητισμό και δεν το κάνω για ψηφοθηρία. Η πολιτική έχει χώρο για τον αθλητισμό», τόνισε.
Δεν παρέλειψε, δε, να μιλήσει για τον Ολυμπιακό. «Προκριθήκαμε στους ομίλους του Europa League χωρίς κέντρο. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε κατάφερε να αναδείξει τον Μανιάτη από δεξί μπακ σε ρόλο αμυντικού χαφ και μαζί με τον Μοντέστο ήταν εξαιρετικοί. Έχει κάνει πολύ καλή δουλειά», τόνισε για την πορεία της ομάδας στην Ευρώπη, ενώ για τον σημερινό εξ αναβολής αγώνα με τον Λεβαδειακό, είπε: «Ο Ολυμπιακός έχει βάθος στον πάγκο του, αλλά δεν είναι εύκολο το ματς. Ο Λεβαδειακός έχει δείξει πως είναι καλή ομάδα. Πάντως πιστεύω πως ο Ολυμπιακός θα νικήσει».