Άνετη νίκη-πρόκριση πήρε η Γαλατασαράι επικρατώντας της Ολίμπια Λιουμπλιάνας πέτυχε με 80-59 για την ένατη αγωνιστική του 4ου ομίλου της Euroleague. H τουρκική ομάδα εξασφάλισε και μαθηματικά την παρουσία της στο Top 16 της διοργάνωσης σε αντίθεση με τους Σλοβένους που έθεσαν οριστικά εαυτούς εκτός συνέχειας. Ο αλάνθαστος Λάκοβιτς κορυφαίος των γηπεδούχων με 16 πόντους και 4/4 τρίποντα, 1/1 δίποντα και 2/2 βολές.
Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο πρώην παίκτης του Ικάρου Καλλιθέας, Ντιόν Τόμπσον με 21 πόντους και 7 ριμπάουντ.
Οι Τούρκοι διατήρησαν το προβάδισμα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, με τους Σλοβένους να κάνουν κάποια ξεσπάσματα και να μειώνουν τη διαφορά. Το 18-11 των γηπεδούχων στο πρώτο δεκάλεπτο με πρωτεργάτες τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Τζαμόν Γκόρντον και τον Λάκοβιτς, έγινε 18-16 με σερί 5-0 των φιλοξενούμενων με τρίποντο του Καστράτι, με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος.
Μάλιστα οι τελευταίοι κατόρθωσαν να φέρουν το ματς στον πόντο (25-24) με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου, ωστόσο, ακολούθησε σερί 7-0 της Γαλατασαράι (32-24), για να φτάσει στο ημίχρονο με 39-35 υπέρ της.
Ο Τόμπσον κατάφερε να φέρει την Ολίμπια και πάλι σε απόσταση ενός καλαθιού (39-37), με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου. Ωστόσο, ανέλαβε δράση ο Σονγκάιλα, ο οποίος ήταν ο κύριος πρωταγωνιστής για το επιμέρους 20-7 (59-44). Η τέταρτη περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς η διαφορά υπέρ της Γαλατά έφτασε ακόμη και τους 21 πόντους (80-59) λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, σκορ που ήταν και το τελικό.
Τα δεκάλεπτα: 18-16, 39-35, 59-44, 80-59.
Γαλατάσαραϊ (Μαχμουτί): Σιπ 8 (8 ριμπ.), Λάκοβιτς 16 (4), Σούμπερτ 6, Ασίκ 9 (3), Άντριτς 11, Γιλντιρίμ 5 (1), Σανλί, Αλντεμίρ 11, Λούκας 4 (8 ασ.), Σονγκάιλα 8, Αρσλάν 2, Οζέρ.
Ολίμπια (Φιλιπόφσκι): Καστράτι 7 (1 τρ, 3 ασ.), Μίσιτς, Ρόθμπαρτ 18 (7 ριμπ.), Μπλάζιτς, Τόμπσον 21 (7 ριμπ.), Μότσνικ 3 ( 1 τρ., 3 ασ.), Μούριτς, Σαλίν 5 (1), Μπερτάνς 5 (1), Μόρινα.