Με πλατιά χαμόγελα παρά την κόπωση, τους πρώτους (έστω κι αν ήταν τελευταίοι) βαθμούς στο Europa League, 150.000 ευρώ από το πριμ της UEFA, αλλά παράλληλα οπλισμένη με αισιοδοξία για το μέλλον και αυτοπεποίθηση για το πρωτάθλημα, επέστρεψε από το Γκρατς η αποστολή της ΑΕΚ.

Γιατί μπορεί όλοι να ονειρεύονταν διαφορετικά (με ένα εισιτήριο για τους «32» δηλαδή) το κλείσιμο της αυλαίας του Europa League, αλλά η χθεσινή νίκη επί της Στουρμ αποτέλεσε τον καλύτερο δυνατό επίλογο σε μία κακή -πάντως- ευρωπαϊκή χρονιά για την «Ένωση».

Η ΑΕΚ που ταξίδεψε με 16αδα στην Αυστρία και με μέσο όρο ηλικίας 23,3 στην ενδεκάδα της κατάφερε να ξεπλύνει μερικώς τη ντροπή της παρουσίας της στο Europa League και να αφήσει για το τέλος μία καλή εντύπωση. Πέρα από τους πρώτους της βαθμούς, η «Ένωση» εξασφάλισε ένα διόλου ευκαταφρόνητο -δεδομένης της οικονομικής της κατάστασης- πριμ από την UEFA, κέρδισε την πίστη πως διαθέτει πολύ μεγαλύτερο βάθος από όσο είχε αποδειχτεί μέχρι τώρα και πήρε μία δυνατή τονωτική ένεση ψυχολογίας για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, όπου πλέον μετατίθεται το βάρος.

Και τώρα… Ατρόμητος

Πού καιρός να ξαποστάσουν; Από σήμερα η προσοχή στρέφεται στον αγώνα της Κυριακής με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Ο Νίκος Κωστένογλου θα έχει στη διάθεσή του τον Νίκο Λυμπερόπουλο, κάποιες ελπίδες έχει να προλάβει και ο Λεονάρντο, αλλά κατά τα λοιπά θα απουσιάσουν ξανά οι Δέλλας, Βάργκας, Καφές, Γκούντγιονσεν και Λαγός.

Με νίκη η «Ένωση» θα κλείσει το 2011 κοντά (ή και) στην κορυφή, έχοντας με το νέο έτος βατό πρόγραμμα για να παραμείνει στα υψηλά διαμερίσματα της βαθμολογίας (Δόξα εντός, Λεβαδειακό εκτός, Skoda Ξάνθη εντός, Εργοτέλη εκτός, ΠΑΟΚ εντός και Πανιώνιος εκτός, μέχρι να πάει στο «Καραϊσκάκη» στις 12 Φεβρουαρίου). Πριν τις ανάσες των εορταστικών διακοπών υπάρχει το ματς Κυπέλλου στην Καλαμάτα στις 22 Δεκεμβρίου.

Εξελίξεις μέχρι τα Χριστούγεννα

Με ρυθμούς… χελώνας συνεχίζονται οι επαφές της διοίκησης με τους ανθρώπους του υποψηφίου επενδυτή. Ο οικονομικός έλεγχος ακόμη δεν έχει αρχίσει και δεν υπάρχει κάτι απτό για το ενδιαφέρον του, πράγμα που αυξάνει την ανησυχία (ή δυσπιστία) στις τάξεις του κόσμου της ΑΕΚ. Από την ΠΑΕ εκφράζεται η αισιοδοξία πως μέχρι τα Χριστούγεννα θα υπάρχει ουσιαστική εξέλιξη στην υπόθεση.

Πάντως, τα χρήματα που έστειλε ο Νίκος Νοτιάς, αλλά και κάποια άλλα προβλεπόμενα έσοδα (όπως το πριμ της UEFA για τη νίκη στο Γκρατς) δεν αρκούν για να καλυφθεί ούτε ένα μικρό μέρος των χρεών της ομάδας προς παίκτες, υπαλλήλους και λοιπούς πιστωτές.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.