Η Ρούμπιν Καζάν μετά τον Παναθηναϊκό (πέρυσι στους ομίλους του Champions League) και τον ΠΑΟΚ (φέτος σε αυτούς του Europa League) έρχεται στο δρόμο του Ολυμπιακού.

Η ρωσική ομάδα προκρίθηκε ως δεύτερη του πρώτου ομίλου της διοργάνωσης, χάρη στην ισοπαλία της τελευταίας αγωνιστικής στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Στην έδρα της νίκησε Σάμροκ (4-1) και Τότεναμ (1-0), ενώ έφερε δύο ισοπαλίες με τον ΠΑΟΚ (2-2 στο Καζάν και 1-1 στην Τούμπα), κέρδισε στην Ιρλανδία (3-0) κι έχασε στο Λονδίνο (1-0).

Ξεκίνησε τη σεζόν από τα προκριματικά του Champions League. Απέκλεισε τη Ντιναμό Κιέβου με δύο νίκες (0-2 και 2-1) στον τρίτο προκριματικό γύρο, αλλά αποκλείστηκε από τη Λιόν (3-1 στο «Ζερλάν» και 1-1 στο Καζάν).

Στο ρωσικό πρωτάθλημα, που διανύει τη χειμερινή του διακοπή και θα αρχίσει ξανά στις 3 Μαρτίου, μετά από 32 αγώνες είναι πέμπτη με 55 βαθμούς (15 νίκες, 10 ισοπαλίες και 7 ήττες, 44 γκολ υπέρ και 28 κατά), πίσω από τη Ζενίτ (65), την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (59), τη Ντιναμό Μόσχας (58) και τη Σπαρτάκ Μόσχας (57).

Η Ρούμπιν κατέκτησε τον τίτλο στη Ρωσία το 2008 και το 2009, ενώ την περασμένη σεζόν τερμάτισε τρίτη, πίσω από την πρωταθλήτρια Ζενίτ και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Φέτος είναι η έκτη της σεζόν στα Κύπελλα Ευρώπης. Προπονητής της ομάδας είναι ο Κούρμπαν Μπέρντιγεφ και έδρα της το «Τσεντράλνι» (30.000 θεατών).

Το ρόστερ της Ρούμπιν Καζάν:

Τερματοφύλακας: Ριζίκοφ, Αρλάουσκις (Λιθουανία)
Αμυντικοί: Κούζμιν, Ανσάλντι (Αργεντινή), Νάβας (Ισπανία), Καλέσιν, Ορέκχοφ, Μποκέτι (Ιταλία), Ζεστόκοφ, Κρκβέλια (Γεωργία), Σαρόνοφ
Μέσοι: Μπιστρόφ, Ριγιαζάντσεφ, Νέμοφ, Κασάεφ, Κίσλιακ (Λευκορωσία), Νόμποα (Ισημερινός), Καραντενίζ (Τουρκία), Νάτκχο (Ισραήλ), Εντουάρντο (Βραζιλία)
Επιθετικοί: Μάρτινς (Νιγηρία), Λεμπεντένκο, Τσαλά (Ισημερινός), Βαλντές (Παραγουανός), Αντόνιουτς (Μολδαβία), Ντιάντιουν, Μεντβέντεφ, Πορτνιαγκίν

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ