Κατατέθηκε τελικά τη Δευτέρα στη Βουλή το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος στη συνέντευξη του στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ενώ αύριο θα σταλούν και οι συνοδευτικές εκθέσεις.

Για το τέλος του Ιανουαρίου προβλέπεται η ψήφιση του.

Ο νέος νόμος περιλαμβάνει διατάξεις για τη βία, το ντόπινγκ και τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο, ενώ συμπεριλήφθηκε και η περίφημη τροπολογία που επιτρέπει σε ξένους υπηκόους να αγοράζουν μετοχές σε ελληνικούς συλλόγους.

Οι διατάξεις περί βίας αφορούν αυστηροποίηση των ρητρών βίας και άλλα μέτρα, ενώ αναφορικά με τη διαφθορά, το στήσιμο των αγώνων γίνεται κακούργημα και προβλέπεται πλέον μια σειρά διατάξεων για την αντιμετώπιση του.

Η τροποποιητική διάταξη που αφορά το θέμα της αλλαγής στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και όποιων άλλων, θα επιτρέπει να αποκτηθεί το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών μιας ΠΑΕ από φυσικά πρόσωπα που δεν διαθέτουν την ελληνική ιθαγένεια.

Η απαραίτητη συνοδευτική έκθεση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα σταλεί αύριο ώστε να ολοκληρωθεί και τυπικά η κατάθεση του νομοσχεδίου. Έπειτα, θα ακολουθήσει η συζήτηση του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων όπου πιθανόν να υπάρξουν κάποιες προσθήκες ή αφαιρέσεις. Αυτό θα γίνει 10 και 20 Ιανουαρίου. Ο νέος νόμος θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής πιθανότατα στο τέλος του Γενάρη.

Άρης Ασβεστάς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

ΑΕΚ: Ο Σταύρος Σταματής στο «Meet and Greet the Legends»

Ολυμπιακός: Διαθέσιμα εισιτήρια για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ - Παραμένει πρώτος στην προσέλευση φιλάθλων

Ρόκα: «Να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σαν ομάδα - Δύσκολο το ματς με τον ΠΑΟΚ»

Αλγουαθίλ: «Να ολοκληρώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτόν τον όμορφο μήνα - Υπάρχει υγιής ανταγωνισμός στην ομάδα»

Κυριακίδης: «Αντάξιοι της περίστασης η ΑΕΚ κόντρα στη Ρεάλ, τώρα αφοσιωνόμαστε στον Λεβαδειακό»

Βάργκα: «Μπορούσαμε να πάρουμε βαθμούς από τη Ρεάλ - Θέλουμε να επιστρέψουμε στην κορυφή»

Τσακίρης: «Προβάδισμα ο Γκεοργκίεφ για το δεξί άκρο της άμυνας κόντρα στον Λεβαδειακό»

Αναβαθμίζει περαιτέρω τον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ με παρέμβαση Αλαφούζου ο Παναθηναϊκός!

Νικολακόπουλος: «Πιο πιθανό να πάρει Europa League ο Ολυμπιακός, παρά το πρωτάθλημα φέτος…»

ΠΑΟΚ: Αγώνας δρόμου για Λουσέ ενόψει Ολυμπιακού - Θεραπεία για Πέλκα και Μιχαηλίδη