Οι BEGGAR’S BLUES DIARY, είναι από τα πιο ενεργά σχήματα σε ζωντανές εμφανίσεις τα τελευταία χρόνια και μετά από το EP τους “Pavement stories”, κυκλοφόρησαν πριν λίγες εβδομάδες το πρώτο τους full length CD, με τίτλο “Back to basics”. Επικοινωνήσαμε με τον ιθύνοντα νου του σχήματος, Γιάννη (φωνή, κιθάρα) και τον μπασίστα Νίκο, που μας μίλησαν για όλες τις εξελίξεις αναφορικά με το αθηναϊκό τρίο και το καινούργιο status του συγκροτήματος.

Τι θέλατε να αλλάξετε σ’ αυτόν το δίσκο και τον ονομάσατε “Back to basics”;

Τόσο ηχητικά όσο και συνθετικά θέλαμε να επιστρέψουμε στο αγαπημένο μας ακατέργαστο rock ύφος και στην πραγματικότητα ψάχναμε μια απλοποίηση στον τρόπο που δουλεύουμε και εκφραζόμαστε σαν μπάντα.

Από τετράδα γίνατε τρίο και τα φωνητικά ανέλαβε ο κιθαρίστας σας, Γιάννης Πασσάς. Για ποιο λόγο έφυγε ο προηγούμενος τραγουδιστής σας και πώς αποφασίσατε κάτι τόσο δραστικό;

Υπήρχαν εσωτερικές διαφωνίες για τον τρόπο που θέλαμε να πορευτούμε σαν μπάντα τόσο ηχητικά (ύφος τραγουδιών) όσο και στρατηγικά σαν μπάντα. Η απόφαση του να αναλάβει τα φωνητικά σε συνδυασμό με τις κιθάρες ο Γιάννης, ήταν μια φυσική συνέπεια, αφού ανέκαθεν αυτός έγραφε και ενορχήστρωνε τα κομάτια και τις μελωδικές γραμμές. Το δοκιμάσαμε και μας έκανε.

Οι BEGGAR’S BLUES DIARY βασίζονται πολύ στις ζωντανές τους εμφανίσεις, αφού είστε πολύ ενεργοί συναυλιακά. Πόσο επηρέασε αυτό τα καινούργια σας τραγούδια;

Πάρα πολύ, γιατί είχαμε την δυνατότητα τα περισσότερα τραγούδια να τα τεστάρουμε πάνω στην σκηνή πολύ πριν την κυκλοφορία του άλμπουμ. Αυτή η live αίσθητική νομίζουμε ότι αποτυπώθηκε και στην ηχογράφιση.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο rockhard.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Το επικό vintage Dior της Bieber στην Coachella το έχεις δει σε τηλεοπτική σειρά. Το θυμάσαι;

Eurovision 2026: Το απίθανο cover της Antigoni στο My Number One της Παπαρίζου (με πλάνα 21 χρόνια πριν)

Κωνσταντίνος Αργυρός: Άφωνος μπροστά στην αποθέωση του κόσμου στο Βουκουρέστι

Eurovision 2026: H Antigoni πέρασε από τη Φουρέιρα και οι δυο τους άναψαν Fuego στη σκηνή με το Jalla

Άννα Βίσση: Τι αποκάλυψε στην τελευταία της εμφάνιση στο Hotel Ερμού μετά από 10 χρόνια

Lady Gaga: Ένα στάδιο της τραγούδησε το Happy Birthday, με τούρτα δώρο και δεν ήξερε που να τη βάλει

Ήβη Αδάμου: Αποχαιρέτησε τη Μαρινέλλα με ένα τρυφερό βίντεο της σπουδαίας ερμηνεύτριας να νανουρίζει την κόρη της

Ιστορική στιγμή: Η εμφάνιση της Μαρινέλλας στην πρώτη ψυχαγωγική εκπομπή της τηλεόρασης

Άννα Βίσση: Με τη φωτογραφία της Μαρινέλλας και φανερή φόρτιση στη σκηνή

Αντώνης Ρέμος: Το τραγούδι που αφιέρωσε στη Μαρινέλλα και τα λόγια του