Καμία σχέση με την τραγωδία του Λόκερμπι, παραμονές Χριστουγέννων του 1988, υποστηρίζει ότι δεν έχει ο Λίβυος Αμπντέλ Μπάσετ Αλι αλ-Μεγκράχι, σε αρκετές βρετανικές εφημερίδες, εκ των οποίων οι Times και η Daily Mail.

Ο μοναδικός άνθρωπος που καταδικάστηκε για την επίθεση στην πτήση της Pan Am πάνω από τη Σκωτία, με 270 νεκρούς, αφού επαναλαμβάνει ότι είναι αθώος, δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ξαναμιλήσει σε δημοσιογράφους, καθώς –όπως λέει πάσχει από καρκίνο στο τελικό στάδιο.

Σημειώνει ότι βοήθησε τον Βρετανό δημοσιογράφο Τζον Άστον να γράψει ένα βιβλίο που περιέχει ουσιώδη τεκμήρια για την αθωότητά του και το οποίο θα «καθαρίσει το όνομά του».

Ο Μεγκράχι καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη από τη βρετανική δικαιοσύνη, αλλά το 2009 η Σκωτία αποφάσισε να τον απελευθερώσει για ανθρωπιστικούς λόγους, επειδή ήταν καρκινοπαθής, και να επιτρέψει την επιστροφή του στη Λιβύη.

Πάντως, η προσωρινή κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας δηλώνει έτοιμη να συνεργαστεί με τις αρχές της Σκωτίας για να «ανακρίνει και άλλα άτομα εκτός από τον Μεγκράχι…».

Δείτε σχετικό video :



Ανδρέας Μορφόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια στο πολιτικό γραφείο του Θάνου Πλεύρη στο Κολωνάκι (video)

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Νεκρή 80χρονη, συνελήφθη ο 90χρονος σύζυγός της

Μητσοτάκης: Υπερασπιζόμαστε με αυτοπεποίθηση τα δικαιώματα των νησιών μας, χωρίς να κλείνει η πόρτα στον διάλογο

Λάρισα: Συναγερμός για ένοπλους ληστές που εισέβαλαν σε μεγάλη επιχείρηση - Πυροβολισμοί, καταδίωξη και 2 όμηροι

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 3 του μετρό από την 1η Νοεμβρίου

Διπλή μόνιμη ενίσχυση για τους συνταξιούχους – Επίδομα 400 ευρώ και αυξήσεις το 2027

Σε ισχύ από σήμερα το τέλος των 2 ευρώ στις online αγορές εκτός ΕΕ - Πώς εφαρμόζεται η χρέωση

Σοβαρό τροχαίο στην Αττική Οδό - Χωρίς τις αισθήσεις του απεγκλωβίστηκε 49χρονος

ΔΕΔΔΗΕ: Από σήμερα το χειμερινό ωράριο για το μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος

Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι – Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο επίκεντρο της κακοκαιρίας