Τουλάχιστον επιφυλακτικά, αν όχι με δυσπιστία, αντιμετωπίζεται από την ΑΕΚ το ενδιαφέρον του Βασίλη Ξενιάδη για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ. Το παρελθόν του συγκεκριμένου ανθρώπου, με αποτυχημένες απόπειρες απόκτησης μετοχών σε ομάδες μικρότερου βεληνεκούς από την «Ένωση», οι μεγαλόστομες υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν ποτέ και η αποχώρησή του από το προσκήνιο εν μέσω αιχμών από τους ανθρώπους με τους οποίους διαπραγματευόταν, προκαλούν εύλογα ερωτηματικά για το αν είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος η λύση στα προβλήματα του συλλόγου ή θα προσθέσει ακόμη περισσότερα. Ένα σενάριο… τρόμου αναφέρει πως ο Βασίλης Ξενιάδης, που φέρεται να έχει καλές σχέσεις με τον Μάκη Ψωμιάδη, λειτουργεί ως «μπροστινός» του προκειμένου να μη χάσει τα χρήματα που υπεξαιρέθηκαν στη διάρκεια της θητείας του.

Ο Βασίλης Ξενιάδης, πάντως, δηλώνει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί έτοιμος να αποκτήσει το 51% των μετοχών της ΑΕΚ καταβάλλοντας εδώ και τώρα 10 εκατ. ευρώ και εξοφλώντας τις οφειλές προς ποδοσφαιριστές, υπαλλήλους και τρίτους. Ο Σταύρος Αδαμίδης, που συναντήθηκε με τον Βασίλη Ξενιάδη, είναι κοινό μυστικό πως είναι πολύ επιφυλακτικός και περιμένει από τον υποψήφιο επενδυτή να αποδείξεις με πράξεις τις προθέσεις του: σε πρώτη φάση με 2,5 εκατ. ευρώ που δεσμεύεται πως θα βάλει από την ερχόμενη εβδομάδα ο ενδιαφερόμενος αποκτώντας ένα σημαντικό μερίδιο μετοχών (περίπου 20%) και εν συνεχεία με συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ. Δεν αποκλείεται να ζητηθεί από τον υποψήφιο επενδυτή να παρουσιάσει εγγυητική επιστολή τραπέζης για να αποδεικνύει την οικονομική του επιφάνεια.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ελπίζει πως κάτι καλό θα προκύψει από την πλευρά των Αράβων. Τόσο από εκείνη του επενδυτή που εκπροσωπείται από το Γιάννη Βλάχο και φαίνεται να έχει «παγώσει» (δίχως όμως το θέμα να έχει κλείσει αρνητικά), όσο και από τα δύο επενδυτικά funds στο Ντουμπάι. Πάντως η καθυστέρηση των Αράβων στις κινήσεις τους ασφαλώς δεν λειτουργεί προς όφελος της ΑΕΚ, αφού η ομάδα έχει ανάγκη από ρευστό… χθες.

Στην αναμονή οι παίκτες

Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ περιμένουν «φως» και ενημερώνονται από τον Τύπο για τις εξελίξεις στην ΠΑΕ. Η δημοσιοποίηση του ονόματος του Βασίλη Ξενιάδη σχολιάστηκε αρνητικά από αρκετούς που περίμεναν μία πολύ καλύτερη λύση και θα έλεγε κανείς πως δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την έκβαση της αναζήτησης ενός σοβαρού επενδυτή που θα λύσει τα προβλήματα της ομάδας και θα τους εξοφλήσει.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τσακίρης: «Η ΑΕΚ έχει την ευκαιρία να κάνει σούπερ γιορτές, ούσα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας»

Νικολακόπουλος: «Ο Ολυμπιακός έκανε μία νίκη στο Champions League και μετά άρχισε τις γκέλες στο πρωτάθλημα…»

Αθανασίου: «Θα μπορούσε να έχει καλύτερη μοίρα ο Παναθηναϊκός, λείπει ένας… Παντελίδης από το ρόστερ»

ΠΑΟΚ–Παναθηναϊκός: Παράδοση, σκορ και σερί που «δείχνουν» ντέρμπι στην Τούμπα

Κετσετζόγλου: «Μεγαλύτερη η σημασία και ο κίνδυνος του αγώνα με τον ΟΦΗ για την ΑΕΚ μετά την γκέλα του Ολυμπιακού»

Τσορμπατζόγλου: «Στοιχίζει στον ΠΑΟΚ η απουσία του Γιακουμάκη σε ένα τόσο σημαντικό ντέρμπι»

Παγκάκης: «Το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ θα ξεκαθαρίσει τους στόχους του Παναθηναϊκού»

Κωνσταντινίδης: «Άλλο ματς από αυτό της Λεωφόρου-Να πιέσουμε τον Παναθηναϊκό»

Ζίβκοβιτς: «Με πάθος και ενέργεια για τη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό»

Καραπαπάς κατά διαιτησίας: «Μπερδέψατε την καλή μας πρόθεση με κάτι άλλο»

TAGS: A.E.K.