Την Δευτέρα, κυκλοφόρησε το σενάριο πως ο Ερίκ Καντονά θα πολιτευτεί και θα διεκδικήσει τις προσεχείς προεδρικές εκλογές της Γαλλίας τον Απρίλιο.

Αυτό έγινε, διότι ο παλιός άσος της Γιουνάιτεντ έστειλε έγγραφο σε όλους τους τοπικούς δημάρχους, διεκδικώντας την στήριξή τους για να κατέβει στις εκλογές.

Σκοπός του όμως, τελικά, ήταν άλλος.

«Δεν ψάχνει για υπογραφές ώστε να γίνει πρόεδρος, αλλά για να περάσει ένα μήνυμα για το Abbe Pierre αλλά και να φτιάξει κι άλλα φιλανθρωπικά ιδρύματα με σκοπό να προστατεύσει τους φτωχούς και άπορους ανθρώπους της χώρας του», είπε άνθρωπος του περιβάλλοντός του.

Εξάλλου, ο Καντονά είναι πρωτοστάτης σε τέτοιου τύπου κινήσεις. Λίγο καιρό πριν άλλωστε, ως πολέμιος της «πλαστής» οικονομικής κρίσης, ήταν αυτός που οργάνωσε τις εκστρατείες εναντίον των τραπεζών. Μότο που χρησιμοποίησε; «Βγάλτε τα λεφτά από τις τράπεζες. Αυτές δημιούργησαν την οικονομική κρίση».

Αυτή τη φορά, ο Καντονά δημιούργησε όλο το σκηνικό με την στήριξη των Δημάρχων στην υποψηφιότητά του, ώστε να αποσπάσει τα φώτα της δημοσιότητας για την κίνηση που είχε στο μυαλό του. Αυτή ήταν, να προστατευτεί το Ίδρυμα Φιλανθρωπίας «Abbe Pierre» που φιλοξενεί εκατοντάδες μικρά φτωχά παιδιά αλλά και να γίνουν ιδρύματα που θα φιλοξενούν τους ανθρώπους που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

Υπολογίζεται, πως περισσότεροι από 3.5 εκατομμύρια Γάλλοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τα στεγαστικά τους και αυτός είναι ο στόχος του Καντονά.

«Είμαι ένας αφοσιωμένος πολίτης. Αυτή η εμπλοκή, με υποχρεώνει να μιλήσω πιο σοβαρά από ό, τι συνήθως και με μια έντονη αίσθηση της ευθύνης μου, σε μια εποχή που η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με δύσκολες επιλογές», ήταν οι λέξεις που έγραψε ο Καντονά στην επιστολή του. Και μέχρι στιγμής, οι τρεις βασικοί υποψήφιοι δεν δείχνουν να ενοχλούνται με την κίνηση του παλιού ποδοσφαιριστή.

Αλέξης Παπαχρήστος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ινδία: Δύο κρούσματα του ιού Νίπα στη Δυτική Βεγγάλη, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, σύμφωνα με τις Αρχές

Συγκλονίζει ο Αναστασιάδης: «Δεν πήγα στην Τούμπα, έτρεμαν τα πόδια μου - Από εκείνη την ώρα, δεν βγήκα από το σπίτι»

ΠΑΟΚ: Αισιόδοξα τα μηνύματα για την κατάσταση των τριών τραυματιών

Πώς θα «φακελωθούν» όλα τα χρέη κάθε νοικοκυριού

Τραγωδία στα Τρίκαλα: Στην εισαγγελέα οι συλληφθέντες - Πώς προκλήθηκε η έκρηξη από τη διαρροή προπανίου

Νέα επιδείνωση του καιρού από σήμερα το απόγευμα και από τα δυτικά, με νοτιάδες, βροχές και καταιγίδες

Τουλάχιστον εννέα στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ενέδρα τζιχαντιστών στη Νιγηρία

Τραγωδία σε ασπρόμαυρο φόντο: Ο ΠΑΟΚ που θρηνεί και η ευχή για το «ποτέ ξανά» που πάλι δεν έπιασε…

Διευθυντής Νοσοκομείου Τιμισοάρα: «Σταθεροποιημένος ο ένας τραυματίας, οι άλλοι δύο έχουν επιφανειακά τραύματα»

Δεν το χωρά ο νους: «Έσβησε» κι άλλος οπαδός του ΠΑΟΚ όταν έμαθε για τον χαμό φίλου του στη Ρουμανία…