Η ιστορία της παραπομπής του Στάθη Ντονά από την ΕΣΑΠ για τις δηλώσεις του που δυσφημούσαν την Ένωση και το ελληνικό βόλεϊ έφεραν το θέμα μέχρι την EUAthletes, η οποία ζήτησε εξηγήσεις από τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος. Έτσι, η ΕΣΑΠ απέστειλε επιστολή στον γενικό γραμματέα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας αμειβομένων πετοσφαιριστών την Πέμπτη, με την οποία εξηγεί τους λόγους αυτής της απόφασης, δικαιολογώντας τη στο απόλυτο και θεωρώντας πως δεν επιτρέπει σε κανένα να τη δυσφημεί.

Αναλυτικά, η επιστολή:

«Αγαπητέ Κύριε Πάλμερ,

Σε απάντηση της, από 11 Ιανουαρίου 2012 επιστολής σας, παρακαλούμε να σημειώσετε τα εξής:

H EΣΑΠ, στο πλαίσιο της καλύτερης δυνατής οργάνωσης του ελληνικού πρωταθλήματος, προσπαθεί μέσα σε τόσο αντίξοες συνθήκες να συνεργαστεί με όλους τους φορείς του αθλήματος, με σκοπό την αντιμετώπιση και των προβλημάτων των αθλητών.

Εδώ και τέσσερα χρόνια, οπότε και ξεκίνησαν οι συναντήσεις με τον ΠΑΣΑΠ, έχουμε υιοθετήσει πολλές από τις προτάσεις των αθλητών, διότι θεωρούμε ότι μόνο μέσω διαλόγου όλων των φορέων μπορούν να επιλυθούν τα προβλήματα.

Ως παράδειγμα, σας αναφέρουμε ότι σήμερα έχουμε κληθεί από την ΕΟΠΕ να παρευρεθούμε σε νέα συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί με αντικείμενο ορισμένα αιτήματα του ΠΑΣΑΠ κι εμείς, παρόλο που οι επιθέσεις που δεχόμαστε υπερβαίνουν τα όρια της δεοντολογίας, θα είμαστε εκεί για να συζητήσουμε για το κάλο του πρωταθλήματος της Α1 και γενικά του αθλήματος του βόλεϊ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΑΠ αποφάσισε ομοφώνα να παραπέμψει τον αθλητή Στάθη Ντονά, διότι ο συγκεκριμένος αθλητής, πέραν του ότι ένα προσωπικό του θέμα με το σωματείο του, το γενίκευσε θεωρώντας όλα τα σωματεία αφερέγγυα, όλους τους παράγοντες ανίκανους κ.ο.κ., δυσφήμισε τον φορέα μας και γενικά αμφισβήτησε στο σύνολο την προσπάθεια που διενεργούμε με σκοπό και την προώθηση των συμφερόντων των αθλητών, οι οποίοι είναι ένας "κρίκος" της "αλυσίδας" του πρωταθλήματός μας.

Κατόπιν τούτου, δεδομένου ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας δυσφημεί δημόσια χωρίς αποδείξεις, για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε να τον παραπέμψαμε στα αρμόδια όργανα, προκειμένου να κρίνουν κατά πόσο οι δηλώσεις του, οι οποίες, σημειωτέον, πραγματοποιήθηκαν δυο φορές, εμπίπτουν στα όρια της αθλητικής συμπεριφοράς που οφείλει να τηρεί ένας αθλητής ή τα έχουν υπερβεί.

Στη δύσκολη αυτή περίοδο, να είστε βέβαιοι ότι το τελευταίο πράγμα που θα ήθελαν τα σωματεία είναι να προχωρήσουν σε μια τέτοια ενέργεια, όμως, σε καμιά περίπτωση, δεν αποδεχόμαστε τέτοιου είδους συμπεριφορές που έχουν ως αποτέλεσμα την προσβολή και πλήρη απαξίωση του έργου μας.

Επειδή θεωρούμε ότι μόνο με διάλογο λύνονται τα θέματα στην ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που διάγουμε, εμείς εμπράκτως αποδεικνύουμε ότι θέλουμε να βρούμε κοινές λύσεις και για αυτό θα παραβρεθούμε στην σημερινή συνάντηση με την ΕΟΠΕ.
Το ίδιο ελπίζουμε να ισχύει και για τον ΠΑΣΑΠ.

Είμαστε στη διάθεσή σας για γόνιμο και ειλικρινή διάλογο».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Οι καλύτερες στιγμές από τη νίκη του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου

Η απονομή του Κυπέλλου Ελλάδας στον Παναθηναϊκό, με Αγραπιδάκη και Πρωτοψάλτη να σηκώνουν την κούπα!

Ανδρεόπουλος: «Έχουμε κάνει τα πάντα με τον Παναθηναϊκό, αλλά Κύπελλο δεν είχαμε - Αφιερωμένο στη Θύρα 13»!

Η ανάρτηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την κατάκτηση του Κυπέλλου από την ομάδα βόλεϊ

Η «Χρυσή Βίβλος» του Κυπέλλου Βόλεϊ Ανδρών: Έφτασε τις 7 κατακτήσεις ο Παναθηναϊκός!

O ατσάλινος Παναθηναϊκός το Κύπελλο με ανατροπή, ο Φλοίσβος το χειροκρότημα με την αξία του!

Παναθηναϊκός-Φλοίσβος: Τελικός στη Λάρισα με ξεκάθαρο φαβορί που πρέπει να... προσέχει!

Επική ανατροπή κόντρα στον Πανιώνιο για τον Φλοίσβο και… ραντεβού με τον Παναθηναϊκό στον τελικό Κυπέλλου!

Ανδρεόπουλος: «Είχαμε προετοιμάστει σωστά για το παιχνίδι - Ας μην το... ματιάζουμε για τον τελικό, δεν θα πω κάτι»

Οι γνωστοί σου… άσοι: Παναθηναϊκός με «φαρμακερό» σερβίς, σάρωσε τον ΟΦΗ και φουλάρει για το Κύπελλο