Τη δική του άποψη για το ελληνικό πρωτάθλημα εξέφρασε ο Σέσμα, μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα «AS». «Το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι πολύ χαμηλό, αν εξαιρέσουμε τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, που μοιάζουν με τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα», τόνισε ο Ισπανός πρωην μέσος του Αστέρα Τρίπολης.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Σέσμα στην «AS»

Τι κάνεις στο ελληνικό πρωτάθλημα;

«Η αλήθεια είναι ότι έπαιξα πολύ λίγο τον τελευταίο καιρό. Είχα ένα δύσκολο καλοκαίρι και δέχθηκα σε μία κλήση από τον Χακόμπο Σανθ. Τον είχα γνωρίσει στη Βαγιαδολίδ και μου είπε ότι ο Αστέρας Τρίπολης ψάχνει έναν παίκτη. Μίλησα με τον Όσκαρ Φερνάντες, πρώην προπονητή της ομάδας, και δέχθηκα αυτή την πρόκληση.

Επίσης, θετικό είναι το γεγονός ότι υπάρχουν άλλοι οχτώ Ισπανοί στην ομάδα (Χακόμπο Σανθ, Χουανίτο, Ουσέρο Φερνάντο, Ράγιος Ρούμπεν, Ναβάρο Χίμο, Ορόθκο Ντάνιελ, Πουλίδο Ντάνιελ και Χούλι Θέρδα Βιθέντε)
».

Θέλεις να επιστρέψεις στην Ισπανία;

«Φυσικά. Θέλω να συνεχίζω να παίζω. Επίσης, στην Ισπανία τα πράγματα είναι αρκετά περίπλοκα, ιδίως για τις μικρότερες ομάδες. Για αυτό όλο και περισσότεροι ποδοσφαιριστές ψάχνονται μακριά από την Ισπανία».

Υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στο ελληνικό και το ισπανικό πρωτάθλημα;

«Αρκετές. Το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι πολύ χαμηλό, αν εξαιρέσουμε τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, που μοιάζουν με τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα. Το ποδόσφαιρο είναι πιο αργό και υπάρχει λιγότερη πίεση».

Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για την ανατροπή πρωτιάς της ΑΕΚ και τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού

Νίκολιτς: «Δουλεύουμε με τον Ριμπάλτα για να φέρουμε παίκτες με προοπτική, οι προσδοκίες έχουν εκτοξευτεί»

Ξεπερνά τον έναν μήνα η απουσία του Παβλένκα στον ΠΑΟΚ

Αθανασίου: «Κίνδυνος να γράψει αρνητική ιστορία ο Παναθηναϊκός – Ούτε στις νίκες έχει καλή εικόνα»

Έξαλλος με τη διαιτησία ο Μπούσης: Άφησε να εννοηθεί ότι δεν έπρεπε να μετρήσουν τα γκολ της ΑΕΚ

Τσορμπατζόγλου: «Εντυπωσιακό κλείσιμο στη χρονιά για τον ΠΑΟΚ - Κοντά στην κορυφή και επιστρέφει ενισχυμένος»

Κόντης: «Συγκλονιστική εμφάνιση από τα παιδιά, αλλά όταν είσαι τόσο κοντά...»

Σοβαρή ζημιά στο γόνατο για Παβλένκα, τον χάνει για μεγάλο διάστημα ο ΠΑΟΚ

Νικολογιάννης: «Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν ομάδα στην Τούμπα - Να δώσει ταυτότητα ο Μπενίτεθ»

Τσακίρης: «Έπρεπε να ματώσει για να σπάσει την παράδοση η ΑΕΚ - Διόρθωσε το λάθος του με τον Γκρούγιτς ο Νίκολιτς»