Νηστικό αρκούδι… δεν γίνεται πάντα να χορεύει!

Η αγχωμένη ΑΕΚ δεν βρήκε ψυχικά αποθέματα για να λυγίσει την εξαιρετική Ξάνθη και με το 1-1 σταμάτησε να πληρώνει χαμόγελα τον ταλαιπωρημένο κόσμο της.

Υποδειγματική η ομάδα του Ουζουνίδη, έμεινε αήττητη για ένατο σερί ματς και απαγόρευσε στους κιτρινόμαυρους να διατηρήσουν επαφή με την κορυφή.

Θάλασσα τα έκανε ο διαιτητής, που αρνήθηκε πέναλτι στην ΑΕΚ κι έπειτα της έδωσε ένα «τραβηγμένο», με το οποίο ο Λεονάρντο ισοφάρισε το γκολ του Μαρκόφσκι.

Πώς έπαιξε

Εμφανώς… επηρεασμένη από το rotation ήταν η ενδεκάδα που παρέταξε ο Νίκος Κωστένογλου. Πέραν των Δέλλα, Μάκου και Λαγού, λοιπόν -που έμειναν εκτός αποστολής- ο τεχνικός της ΑΕΚ κράτησε στον πάγκο (ενόψει ΠΑΟΚ) και τους Λυμπερόπουλο και Βάργκας. Στο δίλημμα «Αραμπατζής ή Κωνσταντόπουλος», δε, επέλεξε τελικά την πρώτη απάντηση.

Έτσι, το 4-2-3-1 της «Ένωσης» διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Αραμπατζής και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Κάλα, Μανωλάς και Κοντοές. Στα χαφ βρέθηκαν οι Γεωργέας-Καφές, στην τριάδα μπροστά τους οι Λεονάρντο (αριστερά), Κάρλος (επιτελικός), Κλωναρίδης (δεξιά) και προωθημένος ο Μπέλεκ.



«Μπάλα εσείς, φρρρ… εγώ»!

Την ικανότητα ενός… στραγαλιού να τινάξει ακόμα και την καλύτερη ματσάρα επιβεβαίωσε το πρώτο μέρος. Τι κι αν οι ομάδες προσέφεραν απίστευτο ρυθμό. Ωραίους συνδυασμούς. Πολλές ευκαιρίες. Ο Ζαχαριάδης κατάφερε να (τους) κλέψει την παράσταση. Αφού, λοιπόν, ο Λεονάρντο απέτυχε δις να πιάσει στον ύπνο την άμυνα της Ξάνθης (τo πρώτο φάουλ το σπατάλησε ο Κάρλος, το δεύτερο το έβγαλε ο Βιβιανί) και αφού οι ακρίτες προειδοποίησαν ότι δεν αστειεύονται (ωραία σουτ Ντάνι-Μαρσελίνιο), ο ρέφερι επίσης… προειδοποίησε για τα προβλήματα όρασής του (αρνούμενος πέναλτι του Εντιμάρ στον Κλωναρίδη).

Αυτά τα προβλήματα που ευτυχώς δεν παρουσιάστηκαν στο γκολ-απόδειξη πως ο Μαρκόφσκι παραμονεύει για το παραμικρό λάθος (ο Σέρβος εκμεταλλεύτηκε καλυπτόμενος την κακή απόκρουση του Αραμπατζή). Αλλά δυστυχώς επανεμφανίστηκαν, όταν οι… τύψεις για το πέναλτι του Κλωναρίδη οδήγησαν στην ισοφάρισή του μ’ ένα (τουλάχιστον) αυστηρό στον Καφέ κι επέτρεψαν στον Λεονάρντο να πετύχει απ’ τη βούλα το γκολ που άξιζε.

Η ΑΕΚ… άργησε μια μέρα

Η συναίσθηση πως θα έπρεπε να ματώσει για το τρίποντο, έφεραν μια ΑΕΚ… με το μαχαίρι στα δόντια από τ’ αποδυτήρια. Η είσοδος του Λυμπερόπουλου (αντί του Κλωναρίδη) και η κατακόρυφη άνοδος του Καφέ επέτρεψαν στην «Ένωση» να στριμώξει άσχημα την Ξάνθη. Η κακή μέρα των Κάρλος και Μπέλεκ ωστόσο -και η εξαιρετική του Βιβιανί- δεν της επέτρεπαν να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που έφτιαχνε.

Και κάπου εκεί ήρθαν και τα… βαρίδια (του άγχους). Με πόδια τόσο δυσκίνητα όσο και στο παιχνίδι με τη Δόξα, οι «κιτρινόμαυροι» ξεκίνησαν τις γιόμες: Εύκολη υπόθεση για τους αμυντικούς και δύσκολη για κορμιά όπως ο Μπερνς (που είχε αντικαταστήσει τον τραγικό Μπέλεκ). Ε, όταν κι η προσπάθεια του Αυστραλού να «το πάρει πάνω του» είχε την κατάληξη όσων σουτ δεν πήγαιναν στον Βιβιανί (άουτ), ήταν φανερό πλέον ποια θα ήταν και η κατάληξη του ματς για την ΑΕΚ.

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το www.sport-fm.gr





AEK (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Καράμπελας (72' λ.τ. Αργυρίου), Κάλα, Μανωλάς, Κοντοές, Γεωργέας, Καφές, Λεονάρντο, Κάρλος, Κλωναρίδης (46’ Λυμπερόπουλος), Μπέλεκ (79’ Μπερνς)

Στον πάγκο έμειναν οι: Κωνσταντόπουλος, Γκερέιρο, Ρίκκα, Βάργκας

SKODA ΞΑΝΘΗ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Εντιμάρ, Κομεσίδης, Βάλλας, Μπέρτος, Φλίσκας, Ντάνι, Πόι, Μαρσελίνιο (83’ Σουάνης), Βλαχοδήμος (58’ Μάνταλος), Μαρκόφσκι (90’+2’ Σταθάκης)

Στον πάγκο έμειναν οι: Λυμπερόπουλος, Νταρμπιόν, Καζάκης, Στάσιακ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Δημητριάδης (Μακεδονίας)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ





Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τσικίνιο: «Νιώθω άνετα όπου και εάν παίζω - Πιστεύουμε στον εαυτό μας»

ΑΕΚ: Δίπλα στην ομάδα οι φίλοι της - Αποχαιρέτησαν την αποστολή στη Θεσσαλονίκη, θα την υποδεχτούν στην Αθήνα!

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής των playoffs και τον χαμό για το πρωτάθλημα

ΑΕΚ: Χωρίς Ρότα με Ολυμπιακό, συμπλήρωσε κάρτες

Κωνσταντέλιας: «Από το πρώτο λεπτό μπήκαμε αποφασισμένοι για όλα - Είχαμε ψυχή»

Τερίμ: «Έχουν δίκιο οι οπαδοί για τις αποδοκιμασίες - Ελπίζω να πάρουμε το Κύπελλο και να συζητήσουμε για όλα»

Τσορμπατζόγλου: «Ο ΠΑΟΚ έδωσε απαντήσεις, κυρίως στον εαυτό του, για το πού μπορεί να φτάσει»

Κετσετζόγλου: «Καθοριστικό το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ - Σοκ για την ΑΕΚ, αλλά έχει διαχειριστεί και άλλα»

Αλμέιδα: «Δέχθηκα σπρωξίματα - Σέβομαι όλους τους ανθρώπους, αλλά όταν γίνεται μια αδικία… κυλάει αίμα στις φλέβες μου»

Μάντζιος: «Αιφνιδιάσαμε τον Παναθηναϊκό και είχαμε τον έλεγχο, ο τελικός θα είναι διαφορετικός»