Ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό, καθώς στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί, συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Τα Εργατικά Κέντρα Αττικής, έχουν προκηρύξει για αύριο Τρίτη εικοσιτετράωρη παναττική απεργία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προωθούμενα μέτρα της κυβέρνησης με αιχμή τα εργασιακά. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Την ίδια ώρα, συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία και τη συγκέντρωση έχει απευθύνει η ΓΣΕΕ. Τη στήριξή της στην απεργιακή κινητοποίηση εκφράζει η ΟΜΕ-ΟΤΕ, καλώντας τα σωματεία - μέλη της με αποφάσεις τους να συμμετέχουν δυναμικά τόσο στην απεργία όσο και στη συγκέντρωση.

Στην απεργία συμμετέχουν οι Νοσοκομειακοί γιατροί, η ΟΜΕ - ΟΤΕ, και οι δικηγόροι.

Αναλυτικά:

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα μείνουν ακινητοποιημένα από τις 05:00 το πρωί έως τις 07:30 και από τις 22:00 ως τη λήξη της βάρδιας.

Από τις 07:00 το πρωί έως τις 22:00 θα κυκλοφορούν τα τρόλεϊ και από τις 09:00 έως τις 22:00 το τραμ.

Ο ΗΣΑΠ θα κινηθεί μόνο από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00. Σύμφωνα με την μέχρι τώρα ενημέρωση το Μετρο θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία.

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί του προαστιακού από τις 05:00 έως τις 07:00, από τις 10:00 έως τις 13:00 και από τις 22:00 έως τα μεσάνυχτα.

Προβλήματα αναμένονται στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Προβλήματα αναμένεται να υπάρξουν στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω συμμετοχής στην απεργία, πέντε ναυτεργατικών σωματείων, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Καλό θα είναι οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, να επικοινωνούν πριν από την αναχώρησή τους με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Τα ναυτεργατικά σωματεία που συμμετέχουν στην κινητοποίηση είναι αυτά της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο Στέφενσων», της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων Ναυτικού (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών- Ναυαγοσωστικών και της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ.

Απεργούν δημοσιογράφοι & δικηγόροι

Σαρανταοκτάωρη απεργία σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, από την Τρίτη στις 06.00 μέχρι και την Πέμπτη στις 06.00 έχουν κηρύξει οι ομοσπονδίες των ΜΜΕ (ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ).

Παράλληλα, συνεχίζεται μέχρι την Τρίτη η αποχή των δικηγόρων.

Πηγή: www.protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τουλάχιστον εννέα στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ενέδρα τζιχαντιστών στη Νιγηρία

Τραγωδία σε ασπρόμαυρο φόντο: Ο ΠΑΟΚ που θρηνεί και η ευχή για το «ποτέ ξανά» που πάλι δεν έπιασε…

Διευθυντής Νοσοκομείου Τιμισοάρα: «Σταθεροποιημένος ο ένας τραυματίας, οι άλλοι δύο έχουν επιφανειακά τραύματα»

Δεν το χωρά ο νους: «Έσβησε» κι άλλος οπαδός του ΠΑΟΚ όταν έμαθε για τον χαμό φίλου του στη Ρουμανία…

Τρίκαλα: Βαρύτατες κατηγορίες στους 3 συλληφθέντες για τη φονική έκρηξη - Βρέθηκε τρύπα σε σωλήνες προπανίου

Αντιπροσωπεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην Τούμπα για ν’ αποτίσει φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων

Τσορμπατζόγλου: «Άλλη μια μαύρη μέρα στην ιστορία του ΠΑΟΚ, στην ιδιαίτερη χρονιά των 100 ετών ζωής…»

Λουτσέσκου για την τραγωδία: «Η θλίψη είναι απέραντη, οι καρδιές μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων»

Συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης και ο τεχνικός ασφαλείας του εργοστασίου «Βιολάντα»

Γεωργιάδης στον bwinΣΠΟΡ FM: «Και οι τρεις τραυματίες σε καλή κατάσταση, δεν υπάρχει διασωληνωμένος»