Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Εφημερίδα New York Times ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο οι ιδιώτες πιστωτές να εξαναγκασθούν να δεχθούν απώλειες, εάν δεν καταφέρουν να καταλήξουν σε συμφωνία.

Στην πρώτη του συνέντευξη στην διεθνούς εμβέλειας εφημερίδα, αφού ανέλαβε καθήκοντα, ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι ζήτησε «από τους πολιτικούς να αποδεχτούν τα οικονομικά μέτρα που επιβάλλουν οι ξένοι δανειστές, σε αντάλλαγμα με την ενίσχυση του κρατικού δανεισμού». Τόνισε επίσης ότι «οργανωμένα συμφέροντα προσπάθησαν να μπλοκάρουν τις αλλαγές που απαιτείται να κάνει η χώρα».

Ευθύνες καταλόγισε και στους «Ευρωπαίους ηγέτες που δεν φρόντισαν να ενεργήσουν αρκετά γρήγορα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στις αρχές του 2010».

Ο Λουκάς Παπαδήμος ανέφερε στην εφημερίδα ότι «σε περίπτωση που χρειαστεί ίσως περάσει νόμο που να εξαναγκάζει τους ιδιώτες πιστωτές να αποδεχτούν απώλειες».

Αιφνίδια ήταν επίσης και η ερώτηση του δημοσιογράφου της εφημερίδας για το πως βιώνει την κρίση η οικογένειά του, αλλά και που βρίσκονται οι προσωπικές του αποταμιεύσεις.

«Δεν έχω βγάλει τίποτα εκτός Ελλάδος», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός.

Πηγή: Newsbeast.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τουλάχιστον εννέα στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ενέδρα τζιχαντιστών στη Νιγηρία

Τραγωδία σε ασπρόμαυρο φόντο: Ο ΠΑΟΚ που θρηνεί και η ευχή για το «ποτέ ξανά» που πάλι δεν έπιασε…

Διευθυντής Νοσοκομείου Τιμισοάρα: «Σταθεροποιημένος ο ένας τραυματίας, οι άλλοι δύο έχουν επιφανειακά τραύματα»

Δεν το χωρά ο νους: «Έσβησε» κι άλλος οπαδός του ΠΑΟΚ όταν έμαθε για τον χαμό φίλου του στη Ρουμανία…

Τρίκαλα: Βαρύτατες κατηγορίες στους 3 συλληφθέντες για τη φονική έκρηξη - Βρέθηκε τρύπα σε σωλήνες προπανίου

Αντιπροσωπεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην Τούμπα για ν’ αποτίσει φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων

Τσορμπατζόγλου: «Άλλη μια μαύρη μέρα στην ιστορία του ΠΑΟΚ, στην ιδιαίτερη χρονιά των 100 ετών ζωής…»

Λουτσέσκου για την τραγωδία: «Η θλίψη είναι απέραντη, οι καρδιές μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων»

Συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης και ο τεχνικός ασφαλείας του εργοστασίου «Βιολάντα»

Γεωργιάδης στον bwinΣΠΟΡ FM: «Και οι τρεις τραυματίες σε καλή κατάσταση, δεν υπάρχει διασωληνωμένος»