Ως την τελευταία ευκαιρία της προπονητικής του καριέρας χαρακτήρισε ο Χαβιέ Κλεμέντε την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας στην εθνική ομάδα της Σερβίας. «Αποτελεί για μένα τη μεγαλύτερη και τελευταία ευκαιρία της επαγγελματικής μου καριέρας ως προπονητής. Αποδέχθηκα αυτή τη θέση επειδή οι απόψεις μου ταιριάζουν απόλυτα με αυτές του προέδρου της Ομοσπονδίας, Ζβέζνταν Τέρζιτς, για το χτίσιμο μιας νέας ομάδας, διψασμένης για επιτυχίες που θα έχει μαχητικό πνεύμα», δήλωσε ο Κλεμέντε που υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Από την πλευρά του ο Τέρζιτς είχε δήλωσε μέσα στην εβδομάδα, ότι είναι πεπεισμένος πως ο Κλεμέντε θα οδηγήσει την Σερβία στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2008. Να θυμίσουμε εδώ πως στα προκριματικά θα έχει αντιπάλους τις: Πορτογαλία, Πολωνία, Βέλγιο, Φινλανδία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν και Καζακστάν, με τις ομάδες που θα κατακτήσουν τις δύο πρώτες θέσεις της τελικής βαθμολογίας, να παίρνουν τα εισιτήρια για τα τελικά της Αυστρίας και της Ελβετίας.

Στις 16 Αυγούστου, οι Σέρβοι θα δώσουν με την Τσεχία το πρώτο φιλικό τους παιχνίδι χωρίς την συμμετοχή Μαυροβούνιων παικτών, αφού η χώρα επέλεξε τον περασμένο Μάιο την ανεξαρτησία της. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας, οι δύο χώρες αγωνίστηκαν για τελευταία φορά ως κοινή ομάδα.

Επιμέλεια: Δημήτρης Μανωλάκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube