Έτοιμοι για την τρίτη ημέρα των δοκιμών είναι ομάδες και πιλότοι, οι οποίοι βρίσκονται στην πίστα της Χερέθ στο πλαίσιο της πρώτης περιόδου των χειμερινών δοκιμών.

Τη δεύτερη ημέρα των δοκιμών ο Μίκαελ Σουμάχερ, γύρισε πιο γρήγορα από όλους, οδηγώντας το περσινό μονοθέσιο.

Σούμι: «Βήμα-βήμα»

Τα ελαστικά της Pirelli αξιολογεί ο Γερμανός πιλότος, ο οποίος στην πίστα της Χερέθ έχει στη διάθεσή του το περσινό μονοθέσιο. Ωστόσο, ο Σούμι φαίνεται να… κρατά μικρό καλάθι, τονίζοντας πως δεν περιμένει η Mercedes να σχεδιάσει ένα μονοθέσιο ικανό να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

«Δεν νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε ένα μονοθέσιο με το οποίο θα στοχεύσουμε στο πρωτάθλημα, δεδομένου από εκεί που ξεκινήσαμε πέρυσι. Είμαι σίγουρος πως μπορούμε να το κάνουμε αυτό, αλλά βήμα-βήμα.
Δουλεύουμε περισσότερο το μονοθέσιο μας, αλλά αν αυτό ήταν το μυστικό, τότε όλες οι ομάδες θα παρουσίαζαν αργότερα τα μονοθεσία τους
», ανέφερε ο εφτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Μάσα: «Ένα ολοκαίνουριο μονοθέσιο»

Τις πρώτες δύο ημέρες των δοκιμών ο Φελίπε Μάσα βρέθηκε πίσω από το τιμόνι της Ferrari, για να δώσει τη θέση του στον ομόσταβλό του, Φερνάντο Αλόνσο τις τελευταίες δύο ημέρες των δοκιμών. Ο Βραζιλιάνος πιλότος τόνισε πως στην F2012 έχει γίνει πάρα πολύ δουλειά, συμπληρώνοντας πως έχουν να δοκιμάσουν πάρα πολλά πράγματα.

«Είναι ένα ολοκαίνουριο μονοθέσιο, δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Επίσης, είναι ένα μονοθέσιο που πρέπει να δοκιμαστεί πολύ. Τη δεύτερη ημέρα των δοκιμών έκανα πολλούς γύρους, ώστε να δοκιμάσω πολλά διαφορετικά πράγματα», ήταν τα λόγια του πιλότου της Ferrari.

Γουέμπερ: «Έχουμε κάνει πρόοδο»

Ικανοποιημένος από τους πρώτους γύρους της Red Bull δήλωσε ο Μαρκ Γουέμπερ. Ωστόσο, ο Αυστραλός πιλότος τόνισε πως ακόμη είναι νωρίς για να βγάλουν συμπεράσματα.

«Νομίζω πως έχουμε σημειώσει πρόοδο, ωστόσο συνεχίζω να λέω πως ακόμη είναι πολύ νωρίς και έχουμε πολλά να κάνουμε πριν τους αγώνες. Αλλά αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες.

Σε γενικές γραμμές το κλίμα είναι θετικό και οι συνθήκες δοκιμών ήταν καλές
», ανέφερε ο νικητής του τελευταίου γκραν πρι της περσινής σεζόν.

Σταυρούλα Σάββα

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Οι βαθμολογίες σε πιλότους και κατασκευαστές μετά το Grand Prix του Μονακό

Θριαμβευτής και στο επεισοδιακό Grand Prix του Μονακό ο Αντονέλι, πανηγύρισε την πέμπτη σερί νίκη του!

Φιάσκο στο Μονακό: Δύο πανομοιότυπα ατυχήματα αποκάλυψαν πρόβλημα στην άσφαλτο

Τράκαρε και ο Λεκλέρ και τα έβαλε με τους συνεργάτες του: «Γιατί μπήκα στο pit-stop;» - Κόκκινη σημαία στο Μονακό!

Σοκ και με Νόρις, αποσύρθηκε μετά τον Φερστάπεν στο Grand Prix του Μονακό!

Τεράστιο απρόοπτο με Φερστάπεν: Βγήκε νοκ-άουτ από την εκκίνηση στο Μονακό και φώναζε έξαλλος στους συνεργάτες του!

Αντετοκούνμπο και Αντονέλι παρέα στο Grand Prix του Μονακό (pics)

Πήρε την pole position στις συναρπαστικές κατατακτήριες του Μονακό ο Αντονέλι!

Υπέγραψε διετή επέκταση με τη Ferrari ο Λεκλέρ

Η συγκλονιστική διάσωση του Σουμάχερ: Ο πιλότος αποκαλύπτει για πρώτη φορά όσα έγιναν στο ατύχημα του 2013