Σε τίποτα δεν θύμισε η σημερινή (11/2) αναμέτρηση του Ηρακλή κόντρα στον Παναθηναϊκό, τα ντέρπι του παρελθόντος. Ο γηραιός επιβλήθηκε με 3-0 σετ των «πράσινων», διατηρώντας το αήττητο σερί του για 14 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Volleyleague.

Στο πρώτο σετ ο Ηρακλής είχε εύκολο έργο, αφού οι παίκτες του Δρίκου εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη του Παναθηναϊκού σε υποδοχή και επίθεση με αποτέλεσμα να προηγηθούν στα σετ.

Η μοναδική αντίδραση από τον Παναθηναϊκό ήρθε στο δεύτερο σετ, όπου οι παίκτες του Ηρακλή άρχισαν τα λάθη. Μάλιστα ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που μπόρεσε δύο φορές να φτάσει στο +2 με τον Ηρακλή να ισοφαρίζει γρήγορα, αλλά ο Παναθηναϊκός έφτασε πρώτος σε σετ μπολ (23-24 με χαμένο σερβίς Κράβαρικ). Ο Σμαραγδής ισοφάρισε, η κακή υποδοχή του Κόλεφ έφερε το σκορ στο 25-24 κι αμέσως μετά το μπλοκ του Σμαραγδή στον Στόικοβιτς τελείωσε το σετ.

Ουσιαστικά εκεί τελείωσε και ο αγώνας αφού οι παίκτες του Παναθηναϊκού στο τρίτο σετ θύμισαν κάτι από το πρώτο και υποτάχθηκαν εύκολα.

Δρίκος: «Να μας προβληματίσει ότι χάσαμε πολλά σερβίς»

«Το θετικό είναι ότι κάναμε μία επαγγελματική νίκη, στηριζόμενοι στις καλές μας επιδόσεις στην επίθεση. Θα πρέπει να μας προβληματίσει το ότι χάσαμε πολλά σέρβις απέναντι σε μία ομάδα που είχε πρόβλημα στο να πάρει την εύκολη αλλαγή. Για μας ακολουθεί ένα δύσκολο πρόγραμμα, με αντίπαλο την πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος».

Καζάζης: «Ομάδα άλλου επιπέδου»

«Δεν μπορέσαμε να κοντράρουμε τον Ηρακλή. Είναι μια ομάδα άλλου επιπέδου σε σχέση με εμάς κι αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το παιχνίδι της χρονιάς με την Πάτρα την ερχόμενη Τετάρτη».

Τα σετ: 25-14, 26-24, 25-18

Ηρακλής (Δρίκος): Χριστοφιδέλης 8 (7/14 επ., 1 άσο, 57% υπ. - 57% άριστες), Ντεσπέιν 11 (7/12 επ., 3 άσοι, 1 μπλοκ, 40% υπ. - 40% άριστες), Τακουρίδης 8 (4/5 επ., 4 μπλοκ), Προύσαλης 1, Σμαραγδής 9 (5/6 επ., 4 μπλοκ), Κράβαρικ 9 (8/14 επ.), Στεφάνου -λ (57% υπ. - 43% άριστες) / Εφραιμίδης 1, Κολτσιάκης

Παναθηναϊκός (Καζάζης): Χριστοφορίδης 3 (2/3 επ., 1 άσο), Πιπέργιας, Κόλεφ 13 (11/19 επ., 2 άσοι, 52% υπ. - 33% άριστες), Γκορμπάτκοφ 6 (6/22 επ.), Στοϊκοβιτς 8 (8/14 επ., 38% υπ. - 25% άριστες), Πανταλέων 2 (2/4 επ.), Δαρίδης -λ 38% υπ. - 25% άριστες / Αγγελόπουλος, Στίγγας 1, Πρωτοψάλτης.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Οι καλύτερες στιγμές από τη νίκη του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου

Η απονομή του Κυπέλλου Ελλάδας στον Παναθηναϊκό, με Αγραπιδάκη και Πρωτοψάλτη να σηκώνουν την κούπα!

Ανδρεόπουλος: «Έχουμε κάνει τα πάντα με τον Παναθηναϊκό, αλλά Κύπελλο δεν είχαμε - Αφιερωμένο στη Θύρα 13»!

Η ανάρτηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την κατάκτηση του Κυπέλλου από την ομάδα βόλεϊ

Η «Χρυσή Βίβλος» του Κυπέλλου Βόλεϊ Ανδρών: Έφτασε τις 7 κατακτήσεις ο Παναθηναϊκός!

O ατσάλινος Παναθηναϊκός το Κύπελλο με ανατροπή, ο Φλοίσβος το χειροκρότημα με την αξία του!

Παναθηναϊκός-Φλοίσβος: Τελικός στη Λάρισα με ξεκάθαρο φαβορί που πρέπει να... προσέχει!

Επική ανατροπή κόντρα στον Πανιώνιο για τον Φλοίσβο και… ραντεβού με τον Παναθηναϊκό στον τελικό Κυπέλλου!

Ανδρεόπουλος: «Είχαμε προετοιμάστει σωστά για το παιχνίδι - Ας μην το... ματιάζουμε για τον τελικό, δεν θα πω κάτι»

Οι γνωστοί σου… άσοι: Παναθηναϊκός με «φαρμακερό» σερβίς, σάρωσε τον ΟΦΗ και φουλάρει για το Κύπελλο