Τρίτη συνεχόμενη νίκη για την Λαμία, που επικράτησε με 3-1 της ΕΑΠ και διατηρήθηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας, με τους Αχαιούς να παραμένουν στην 10η. Η ΕΑΠ πάντως έχασε τεράστια ευκαιρία να εξασφαλίσει τουλάχιστον έναν βαθμό όταν προηγήθηκε με 20-23 στο τέταρτο σετ, αλλά δέχθηκε σερί 5-0 από τον Γυμναστικό.

Στο πρώτο σετ οι γηπεδούχοι πήραν μια διαφορά και την κράτησαν αφού η ΕΑΠ έχασε πολλά σερβίς, ενώ στο δεύτερο έγινε μάχη πόντο, πόντο μέχρι το 18-19. Η ΕΑΠ ξέφυγε 18-21 (με μπλοκ του Γιούρισιτς) και ισοφάρισε 1-1.

Στο τρίτο η Λαμία είχε μια διαφορά τριών πόντων (14-11) που έγιναν πέντε με την διπλή μπαλιά στον Παπαδόπουλο και την κίτρινη κάρτα στο νεαρό για τις διαμαρτυρίες του, γεγονός που επέτρεψε στη Λαμία να προηγηθεί με 2-1 για να φτάσουμε στο καθ' όλα ενδιαφέρον δ' σετ.

Η Λαμία μέχρι το 17-14 ήλεγχε τον αγώνα (αν και βρέθηκε να χάνει με 2-6), ωστόσο το μπλοκ της ΕΑΠ άλλαξε τα δεδομένα και το 18-16 έγινε 18-20 και λίγο αργότερα οι Αχαιοί προηγήθηκαν 20-23 με άουτ επίθεση του Χατζηηλιάδη. Ο ΑΝδρεόπουλος πήρε τάιμ άουτ, ο Ασπιώτης έχασε το σερβίς κι ο Σφενδυλάκης για δεύτερο συνεχόμενο ματς αποδείχθηκε υπερπολύτιμος.

Τα σερβίς του προκάλεσαν πολλά προβλήματα (ιδιαίτερα στον μοιραίο Μίλεφ) κι αφού με μπλοκ στον Ασπιώτη έγινε το 22-23, ακολούθησε μπλοκ στον Μίλεφ (23-23) και δύο άουτ επιθέσεις του Σκοπιανού (από δικές του κακές υποδοχές για το 25-23!

«Ήρθε το τρίποντο που περιμέναμε και ζητούσαμε τόσο πολύ, παρόλο που είχαμε μέτρια απόδοση και νευρικότητα. Τώρα πλέον με αυτούς τους πόντους είμαστε σχεδόν σίγουροι στην 8άδα. Μπορούσαμε να το τελειώσουμε στο δ' σετ όταν δεν διατηρήσαμε τη διαφορά κι η Πάτρα εκμεταλλεύτηκε τα λάθη μας προηγήθηκε με 20-23, αλλά για μια φορά ακόμη η ομάδα δείχνει στα τελειώματα των σετ τις ψυχικές της δυνάμεις και ότι πιστεύει στην ανατροπή», τόνισε ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος με τον Γιώργο Χριστόπουλο να σημειώνει: «Το πιο δίκαιο θα ήταν να πάει το παιχνίδι στο 5ο σετ, αφού νομίζω ότι αξίζαμε κάτι παραπάνω. Πληρώνουμε τα λάθη μας γιατί είναι απαράδεκτο για ακραίους παίκτες να κάνουν τέτοια λάθη στο 23-20 του δ' σετ. Θα προσπαθήσουμε μέχρι το τέλος... Είναι άδικο έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Η Λαμία δεν θα έχει κανένα πρόβλημα ενώ για μας είναι καθοριστικό το ματς με τον Παναθηναϊκό».

Τα σετ: 25-18, 20-25, 25-17, 25-23

ΓΣ Λαμία (Ανδρεόπουλος): Μαρούλης 3 (2 άσοι), Χατζηηλιάδης 17 (13/27 επ., 3 μπλοκ, 63% υπ. - 49% άριστες), Κόβακς 6 (4/6 επ., 2 μπλοκ), Παντακίδης 11 (9/14 επ.), Σιμεούνοβιτς 12 (11/21 επ., 50% υπ. - 36% άριστες), Τσούροβιτς 15 (14/24 επ.), Γκαράς -λ (57% υπ. - 36% άριστες) / Βλαχόπουλος, Σφενδυλάκης 2 (2 άσοι).

ΕΑΠ (Χριστόπουλος): Παπαδόπουλος Π. 3 (3/6 επ., 76% υπ. - 41% άριστες), Βούγιοβιτς 6 (3/4 επ.), Παπαδόπουλος Τζ. 10 (8/14 επ., 1 μπλοκ), Γιούρισιτς 16 (13/17 επ., 2 άσοι), Ασπιώτης 13 (11/31 επ..), Μίλεφ 9 (8/21 επ., 52% υπ. - 24% άριστες), Καραγιάννης -λ 71% υπ. - 38% άριστες) / Αχιλλεόπουλος, Μακρυγιάννης, Πατακιάρας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Οι καλύτερες στιγμές από τη νίκη του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου

Η απονομή του Κυπέλλου Ελλάδας στον Παναθηναϊκό, με Αγραπιδάκη και Πρωτοψάλτη να σηκώνουν την κούπα!

Ανδρεόπουλος: «Έχουμε κάνει τα πάντα με τον Παναθηναϊκό, αλλά Κύπελλο δεν είχαμε - Αφιερωμένο στη Θύρα 13»!

Η ανάρτηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την κατάκτηση του Κυπέλλου από την ομάδα βόλεϊ

Η «Χρυσή Βίβλος» του Κυπέλλου Βόλεϊ Ανδρών: Έφτασε τις 7 κατακτήσεις ο Παναθηναϊκός!

O ατσάλινος Παναθηναϊκός το Κύπελλο με ανατροπή, ο Φλοίσβος το χειροκρότημα με την αξία του!

Παναθηναϊκός-Φλοίσβος: Τελικός στη Λάρισα με ξεκάθαρο φαβορί που πρέπει να... προσέχει!

Επική ανατροπή κόντρα στον Πανιώνιο για τον Φλοίσβο και… ραντεβού με τον Παναθηναϊκό στον τελικό Κυπέλλου!

Ανδρεόπουλος: «Είχαμε προετοιμάστει σωστά για το παιχνίδι - Ας μην το... ματιάζουμε για τον τελικό, δεν θα πω κάτι»

Οι γνωστοί σου… άσοι: Παναθηναϊκός με «φαρμακερό» σερβίς, σάρωσε τον ΟΦΗ και φουλάρει για το Κύπελλο