Παρελθόν από τον προεδρικό θώκο της Μίλαν αποτελεί ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος ουσιαστικά «αναγκάστηκε» να υπακούσει στο νόμο περί ασυμβίβαστου που θεσπίστηκε στην Ιταλία.
Την παραίτησή του από την προεδρία της Μίλαν υπέβαλε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ο «ισχυρός» άνδρας των «ροσονέρι» τα τελευταία 18 χρόνια, ουσιαστικά υποχρεώθηκε από τον ιταλικό νόμο να αποχωρήσει από τον προεδρικό θώκο, υπακούοντας στο νέο νόμο περί ασυμβίβαστου που θεσπίστηκε στη γείτονα χώρα.
Μάλιστα ο νόμος αυτός είναι πιο ισχυρός από τον αντίστοιχο στην Ελλάδα, αφού δεν ισχύσει μόνο για τους πολιτικούς, καθώς αναφέρει ότι όταν είναι κάποιος μέλος σε πολυεθνική εταιρία δεν μπορεί να γίνει πρόεδρος σε κάποια άλλη. Το γεγονός αυτό αντικρούει τα δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, που ανέφεραν ότι ο υιός του Ιταλού Πρωθυπουργού θα αναλάβει την προεδρία της Μίλαν.
Κατά τη θητεία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η Μίλαν κατέκτησε 23 τίτλους συνολικά, εκ των οποίων 4 Κύπελλα Πρωταθλητριών (τα δύο Champions League), 2 διηπειρωτικά κύπελλα και 7 πρωταθλήματα Ιταλίας.
Επιμέλεια: Μπάμπης Πουλούτσης