Στην Ισπανία βρίσκονται ομάδες και πιλότοι του πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1, όπου και θα συμμετάσχουν στην τρίτη και τελευταία περίοδο των δοκιμών εξέλιξης στην πίστα της Βαρκελώνης, λίγο πριν την έναρξη της σεζόν (18 Μαρτίου).

Δέκα ομάδες πήραν μέρος στις δοκιμές με τον Τζένσον Μπάτον να «γυρίζει» πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους πιλότους. Την πρώτη ημέρα των δοκιμών η McLaren έκανε δοκιμές στα πιτ στοπ.

Πίσω από το Βρετανό πιλότο πλασαρίστηκε ο Σέρχιο Πέρες με την Sauber, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Ρομάν Γκροσεάν με τη Lotus, η οποία επέστρεψε στις δοκιμές.

Τον πέμπτο χρόνο έκανε ο Μαρκ Γουέμπερ, ο οποίος πλασαρίστηκε πίσω από τον Νίκο Ρόσμπεργκ. Τον όγδοο χρόνο έκανε ο Φελίπε Μάσα με την Ferrari.

Αναλυτικά οι χρόνοι:

1. Μπάτον, McLaren, 1:23.510
2. Πέρες, Sauber, +0.310
3. Γκροσεάν, Lotus, +0.449
4. Ρόσμπεργκ, Mercedes, +0.482
5. Γουέμπερ, Red Bull, +0.483
6. Βερνιέ, Toro Rosso, +0.706
7. Ντι Ρέστα, Force India, +0.795
8. Μάσα, Ferrari, +0.808
9. Πετρόφ, Caterham, +1.366
10. Μαλδονάδο, Williams, +2.077

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

H Formula 1 επιστρέφει στην Αφρική: Στη Ρουάντα Grand Prix από το 2030 και μετά

Η βαθμολογία της Formula 1: Ολοένα και πιο κοντά στον τίτλο ο Αντονέλι - Πλησιάζει την τριάδα ο Φερστάπεν

He is back: Δεύτερη σερί νίκη για τον Φερστάπεν στη Σιγκαπούρη!

Ιστορική pole position για τον Φερστάπεν στη Σιγκαπούρη!

F1: Κυρίαρχος ο Φερστάπεν στο βρόχινο Σπριντ της Σιγκαπούρης – Καταστροφικό φινάλε για τη ΜακΛάρεν

Καμία ποινή για Φερστάπεν στο περιστατικό με Χάμιλτον: Εκκινεί από την pole position στο Sprint Σιγκαπούρης

Συνεχίζει με... σπασμένα φρένα ο Φερστάπεν: Ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» κατέκτησε την pole του Sprint Race της Σιγκαπούρης!

Φερστάπεν: «Περήφανος για όλη την ομάδα»-Αντονέλι: «Ό,τι καλύτερο μπορούσαμε»

Formula 1: «Φωτιά» στη βαθμολογία μετά τη Μαλαισία – Φερστάπεν και Νόρις μαζί στους 188 βαθμούς

Πρώτη φετινή νίκη ο Φερστάπεν στο χάος της Μαλαισίας, απίθανο comeback οι Ferrari, καταστροφή για Ράσελ!