Την τελευταία ημέρα της τελευταίας περιόδου των χειμερινών δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης, ο Κίμι Ραϊκόνεν γύρισε πιο γρήγορα από όλους τους πιλότους που έπαιρναν μέρος. Άτυχος ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος στο πρωινό πρόγραμμα έκανε μόλις 15 γύρους.

Το πρόβλημα στο σύστημα διεύθυνσης που αντιμετώπισε την τρίτη μέρα των δοκιμών με τη Lotus, φαίνεται πως ξεπέρασε ο Κίμι Ραϊκόνεν, ο οποίος την τελευταία ημέρα «γύρισε» πιο γρήγορα από τους αντιπάλους του.

Στη δεύτερη θέση πλασαρίστηκε ο Φερνάντο Αλόνσο, ο Ισπανός πιλότος έκανε τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο, «φορώντας» τη μαλακή γόμα της Pirelli. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Μπρούνο Σένα με την Williams.

Τον έκτο χρόνο έκανε ο Λιούις Χάμιλτον με την MP4-27. Μεγάλος άτυχος της τελευταίας ημέρας ήταν ο Παγκόσμιος πρωταθλητής, Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος έκανε μόλις 15 γύρους με την αναβαθμισμένη Red Bull, αφού αντιμετώπισε πρόβλημα με την μπροστινή αεροτομή.

Αναλυτικά οι χρόνοι:

1. Ραϊκόνεν, Lotus, 1:22.030
2. Αλόνσο, Ferrari, +0.220
3. Σένα, Williams, +0.266
4. Χούλκνμπεργκ, Force India, +0.282
5. Κομπαγιάσι, Sauber,+0.356
6. Χάμιλτον, McLaren, +0.400
7. Πετρόφ, Caterham,+0.765
8. Σουμάχερ, Mercedes, +0.909
9. Ρικιάρντο, Toro Rosso, +1.363
10. Φέτελ, Red Bull, +1.578

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

H Formula 1 επιστρέφει στην Αφρική: Στη Ρουάντα Grand Prix από το 2030 και μετά

Η βαθμολογία της Formula 1: Ολοένα και πιο κοντά στον τίτλο ο Αντονέλι - Πλησιάζει την τριάδα ο Φερστάπεν

He is back: Δεύτερη σερί νίκη για τον Φερστάπεν στη Σιγκαπούρη!

Ιστορική pole position για τον Φερστάπεν στη Σιγκαπούρη!

F1: Κυρίαρχος ο Φερστάπεν στο βρόχινο Σπριντ της Σιγκαπούρης – Καταστροφικό φινάλε για τη ΜακΛάρεν

Καμία ποινή για Φερστάπεν στο περιστατικό με Χάμιλτον: Εκκινεί από την pole position στο Sprint Σιγκαπούρης

Συνεχίζει με... σπασμένα φρένα ο Φερστάπεν: Ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» κατέκτησε την pole του Sprint Race της Σιγκαπούρης!

Φερστάπεν: «Περήφανος για όλη την ομάδα»-Αντονέλι: «Ό,τι καλύτερο μπορούσαμε»

Formula 1: «Φωτιά» στη βαθμολογία μετά τη Μαλαισία – Φερστάπεν και Νόρις μαζί στους 188 βαθμούς

Πρώτη φετινή νίκη ο Φερστάπεν στο χάος της Μαλαισίας, απίθανο comeback οι Ferrari, καταστροφή για Ράσελ!