Θέση για την επίθεση που δέχθηκε στη συναυλία του στο Ίλιον πήρε ο Γιώργος Νταλάρας.

Με δήλωση στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο καλλιτέχνης ανέφερε πως δεν κρύβεται πίσω από τις δάφνες 42 χρόνων αυτόνομης πορείας.

Παρόλο που τόνισε, λοιπόν, ότι αποζητά την κριτική, ξεκαθάρισε πως η πρακτική της βίας δεν έχει σχέση με τον πολιτισμό, ούτε με τη δημοκρατία.

Ξεκαθάρισε, δε, ότι θα συνεχίσει την περιοδεία στις γειτονιές, ώστε μαζί με τους υπόλοιπους μουσικούς «να φωτίσουμε το αίσθημα των ανθρώπων που γεμίζουν αυτές τις συναυλίες».


Αναλυτικά η δήλωση του Νταλάρα

«Επιλέγω να βρεθώ κοντά στον κόσμο. Με ανοιχτές πόρτες για όσους αγαπούν, αλλά κι όσους πικραίνονται. Σε κάθε περίπτωση με πράξεις, χωρίς να κρύβομαι πίσω από δάφνες του χτες. Με ξεκάθαρη θέση που βασίζεται στα 42 χρόνια αυτόνομης πορείας.

Άλλωστε την κριτική την αποζητώ, μια κι από τον κόσμο έρχομαι και σε αυτόν αναφέρομαι. Το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, ακόμα και των μειοψηφιών είναι κατοχυρωμένο. Όχι μόνο δεν έχω πρόβλημα, αλλά το στηρίζω. Η δημοκρατία τους αφορά όλους. Την πλειοψηφία και τη μειοψηφία. Η κάθε άποψη είναι απόλυτα σεβαστή.

Όμως, η πρακτική της βίας δεν έχει σχέση ούτε με τον πολιτισμό, ούτε με τη δημοκρατία. Αντίθετα, η τεκμηρίωση, σε όσους θέλουν να κατακρίνουν την όποια πρωτοβουλία είναι απαραίτητη. Είναι οξυγόνο για την αμφισβήτηση, που για κάθε νέο και δυναμικό άνθρωπο, για κάθε κοινωνία αποτελεί όρο ζωής. Με την προϋπόθεση, όμως, ότι απευθύνεται στα σωστά πρόσωπα. Είμαι φανατικά υπέρ του «όλα στο φώς».

Θα συνεχίσω το ταξίδι στις γειτονιές, μια και ο καλλιτέχνης αναπνέει όντας όρθιος δίπλα στον πολίτη, δίπλα στον καθένα, με την ακαταμάχητη δύναμη της μουσικής και της ποίησης, κι όχι κρυμμένος.

Τη δική μου πρωτοβουλία, των συναδέλφων μου, των μουσικών, εκείνων που τη στήριξαν, την αγκάλιασε συντριπτικά ο κόσμος. Μπορεί η καλή είδηση να μην αποτελεί γεγονός, αλλά ευτυχώς είναι…

Αρκεί λοιπόν να φωτίσουμε και το αίσθημα των ανθρώπων που γεμίζουν αυτές τις συναυλίες.

Γιώργος Νταλάρας»

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Red Code στην Κρήτη λόγω επιδείνωσης του καιρού - Iσχυρές βροχές και καταιγίδες

Πένθος και οργή στη Μινεάπολη - «Δεν είναι αυτή η Αμερική»

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 27 Ιανουαρίου

Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες, χαλάζι και πτώση θερμοκρασίας

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Δημοκρατίας στα Μελίσσια μετά την καθίζηση που προκλήθηκε από θραύση αγωγού

Φονική έκρηξη στo εργοστάσιο Βιολάντα: Την κήρυξη τριήμερου πένθους εισηγείται ο δήμαρχος Τρικκαίων

Η Nike περικόπτει θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ για να επιταχύνει τον αυτοματισμό και να αυξήσει τα κέρδη της

Σε «Red Code» η Κρήτη: Συναγερμός για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και πλημμύρες

Η Σίντνεϊ Σουίνι κινδυνεύει με σύλληψη, κρέμασε... σουτιέν της στην πινακίδα του Χόλιγουντ - Δείτε βίντεο

Τρίκαλα - Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή της φονικής έκρηξης στο εργοστάσιο της Βιολάντα