Την κρισιμότητα της κατάστασης στην ΠΑΕ ΑΕΚ περιέγραψε για μια ακόμα φορά ο Ανδρέας Δημητρέλος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κόντρες», ο πρόεδρος της «Ένωσης» επανέλαβε ότι το πολύ μέχρι τις 20 Μαρτίου οι μέτοχοι θα πρέπει να έχουν αναλάβει τις ευθύνες τους.

Αφού τόνισε, λοιπόν, ότι η πολυαναμενόμενη απάντηση του Νίκου Νοτιά αναμένεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας, τόνισε ότι τα χρέη της ΠΑΕ συνολικά ανέρχονται στα 32 εκατ. ευρώ -4 εκατ. περισσότερα απ’ όταν ανέλαβε η μετοχική ομάδα του 2004.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΑΕΚ περιέγραψε τους λόγους που η UEFA έδωσε παράταση ζωής στην ομάδα, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει χαθεί η ρύθμιση για το άρθρο 44 και δεσμεύτηκε πως θα διατηρηθεί ως το τέλος της σεζόν η πολιτική των φθηνών εισιτηρίων στο ΟΑΚΑ.


Όσα είπε, ανάμεσα σε άλλα, ο Ανδρέας Δημητρέλος

Για τους λόγους που δέχθηκε να αναλάβει την προεδρία της ΑΕΚ: «Η ανάληψη της θέσης του προέδρου στην ΑΕΚ έγινε με το σκεπτικό ότι ή θα αναλάμβανε κάποιος ή θα πήγαινε στο Πρωτοδικείο. Θεώρησα ότι ενώπιον της UEFA θα έπρεπε να παρουσιαστεί με έναν πρόεδρο από Δ.Σ. και όχι από το Πρωτοδικείο. Το αποτέλεσμα μέχρι τώρα με έχει δικαιώσει. Ήθελα να δοθεί ένα διάστημα σε αυτούς που έχουν την οικονομική δυνατότητα να βοηθήσουν. Αν αυτό δεν γίνει μέχρι τις 20 Μαρτίου, η ΑΕΚ θα έχει άσχημα αποτελέσματα».

Για την οικονομική κατάσταση: «Έχω αρκετά καλή εικόνα πλέον του τι γίνεται στην ΠΑΕ. Είναι πολύ κρίσιμη η κατάσταση και αν δεν βοηθήσουν αυτοί που πρέπει, δεν γίνεται τίποτα. Μέχρι το τέλος Ιουνίου χρειαζόμαστε 7,5-8 εκατ. ευρώ και μέχρι το τέλος Μαρτίου -για καταβολές σε ποδοσφαιριστές, προσωπικό και Εφορία- περίπου 3,5 εκατ. ευρώ.

Αυτά τα χρήματα θα πρέπει να μπουν απ’ αυτούς που τα έχουν. Έχει ξεκινήσει μια επικοινωνία μεταξύ τους -είτε κρυφά, είτε φανερά- και όλοι έχουν γνώση των στοιχείων. Ο καθένας, δυστυχώς, έχει διαφορετικά κριτήρια υπολογισμού του χρέους. Έτσι, δεν μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία. Μετά την παρέμβαση του κ. Παππά στο θέμα του δανείου, το χρέος της ΑΕΚ ανέρχεται περίπου στα 32 εκατ. ευρώ. Όταν ανέλαβε η μετοχική ομάδα του 2004 κατόπιν της εισαγωγής στο άρθρο 44, η ΠΑΕ χρωστούσε 28 εκατ. ευρώ. Τώρα χρωστάει 4 εκατ. περισσότερα».


Για τις επαφές του με τον Νίκο Νοτιά: «Ο κ. Νοτιάς είπε ότι αυτή τη βδομάδα δεν μπορούσε να είναι εδώ. Έχει αποδεχθεί ότι θα πρέπει να είναι παρών στη συνάντηση με τον Μελισσανίδη -αν γίνει- αλλά τα χρήματα που πρέπει να διαθέσει είναι μια άλλη συζήτηση.

Όπως και να το κάνουμε, τις μετοχές αυτή τη στιγμή δεν τις έχει ούτε ο κ. Παππάς, ούτε οι κ.κ. Γκούμας και Χατζηιωάννου. Αυτό που μπορώ να κάνω εγώ από τη θέση μου είναι να μιλήσω με τον ενεργό μεγαλομέτοχο και να μου εμπιστευτεί τη διαδικασία να σωθεί η ΑΕΚ, μέσω των χρημάτων που θ’ αποφασίσει να διαθέσει. Πρέπει να τοποθετηθεί ο κ. Νοτιάς και η απάντησή του είναι ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα το κάνει. Αυτός είναι κι ένας από τους βασικούς λόγους που αναβλήθηκε και η Γενική Συνέλευση, ότι δεν θα μπορούσαμε να πούμε κάτι χωρίς να έχουμε δική του απάντηση»
.

Για το αν έχει τεθεί σε κίνδυνο η ρύθμιση του άρθρου 44: «Όχι, δεν έχει χαθεί η ρύθμιση. Η δόση είναι κάθε τέλος Σεπτεμβρίου και είναι περίπου 1,25 εκατ. ευρώ».

Για το αν θα καθιερωθούν οι χαμηλές τιμές εισιτηρίων: «Όντως σκοπεύουμε να διατηρήσουμε μέχρι τέλους της σεζόν την πολιτική των φτηνών εισιτηρίων. Μπορεί να μην υπάρχει σε όλα τα ματς γενική είσοδος 10 ευρώ, αλλά θα κυμαίνονται κάπου εκεί οι τιμές».

Για το πού βρίσκονται τα χρήματα που διέθεσαν Γκούμας-Χατζηιωάννου: «Το ποσό των 500.000 ευρώ βρίσκεται στη διάθεσή μας, θα μπει σταδιακά στην ΠΑΕ και θα χρησιμοποιηθεί όπως χρειάζεται βάσει των αναγκών της».

Για το δάνειο που εξασφάλισε ο Ντέμης Νικολαΐδης: «Έγινε μια συμφωνία μέσω του κ. Οικονομόπουλου, έχουμε εκχωρήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα Απριλίου-Μαΐου κι έτσι πήραμε τα 515.000 που χρησιμοποιήθηκαν άμεσα σήμερα για την Εφορία ώστε να σφραγιστούν εισιτήρια για τα επόμενα ματς».

Για την παράταση ζωής από την UEFA: «Όταν πήραμε την παράταση από την ομοσπονδία, τρεις ήταν οι κύριοι λόγοι που το καταφέραμε: Πρώτον, ότι πήγαμε με συμφωνία από τους ποδοσφαιριστές -πρώην και νυν- και τους ευχαριστώ δημόσια γι’ αυτό. Το 85% των παικτών έχει συμφωνήσει σε διακανονισμούς. Δεύτερον, η αποπληρωμή του δανείου της Morgan Stanley. Και τρίτον, η μείωση του μπάτζετ από τον κ. Αδαμίδη -κι εδώ μπορώ να αναγνωριστεί ότι επί δικής του προεδρίας έπεσε από τα 18 εκατ. στα 11 εκατ. και του χρόνου μπορεί να πάει στα 6,5 εκατ. ευρώ».

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Χωρίς κόσμο οι κερκίδες των οργανωμένων του Ολυμπιακού με τη Λαμία

Με αλλαγές η 11άδα του Ολυμπιακού: Βασικοί Πασχαλάκης, Βέζο, Μασούρας και Ναβάρο

Τσακίρης: «Άλλο ένα… match ball για την ΑΕΚ, με νίκη τελειώνει την υπόθεση τίτλος»

Νικολακόπουλος: «Ίσως ευκαιρία σήμερα για τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά να ανέβει στην τρίτη θέση»

Νικολογιάννης: «Ο Παναθηναϊκός πρέπει να κάνει τη δουλειά του, για να συνεχίσει τουλάχιστον να ελπίζει»

Τα συλλυπητήρια της ΑΕΚ για τον Στράτο Σεφτελή

Βρούτσης: «Οι κάμερες παρακολουθούν κάθε γωνιά του γηπέδου, ακόμα και τα αποδυτήρια»

Τσανάκας: «Το σώμα θα είναι στη Λαμία, αλλά η καρδιά είναι ήδη στο Μπέρμινχαμ για τους παίκτες του Ολυμπιακού»

Ζίβκοβιτς: «Έτοιμοι να δώσουμε απαντήσεις-Ο ΠΑΟΚ δεν τα παρατά ποτέ, μόνος δρόμος η νίκη»

Κωνσταντινίδης: «Να είμαστε πανέτοιμοι ψυχικά και σωματικά απέναντι στην ΑΕΚ»

TAGS: A.E.K.