Ντέρμπι αιωνίων υπάρχουν πολλά, ντέρμπι όμως που σε αυτά να κρίνεται το πρωτάθλημα σπανίζουν. Εκτός από τα τελευταία 15 χρόνια, καθώς ο Ολυμπιακός με 13 κατακτήσεις και ο Παναθηναϊκός με 2 μονοπώλησαν τους τίτλους. Το sport-fm.gr σάς θυμίζει τις περιπτώσεις που οι μεν «το πήραν και το σήκωσαν» και οι δε «τους πήρε και τους σήκωσε»!

4 Απριλίου 1998: ΠΑΟ-ΟΣΦΠ 0-2

Τυπικά γηπεδούχος ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ, το οποίο εκείνη την περίοδο χρησιμοποιούσε από κοινού με τον Ολυμπιακό και σε αντίθεση με σήμερα, το ματς πραγματοποιήθηκε παρουσία οπαδών και των δύο στις εξέδρες. Άνετη επικράτηση για τους «ερυθρόλευκους», που με τα γκολ των Γιαννακόπουλου (24’) και Μαυρογενίδη (34’) από το πρώτο ημίχρονο εξασφάλισαν τη νίκη και τον τίτλο, αφού ξέφυγαν 6 βαθμούς από τους «πράσινους».



11 Μαΐου 2003: ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 3-0

Το σκηνικό πριν την σέντρα δεν θύμιζε προετοιμασία για ποδοσφαιρικό παιχνίδι, ωστόσο τα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο της Ριζούπολης ήταν ξεκάθαρα. Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος και δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης στον Παναθηναϊκό. Τελικό σκορ 3-0 με πρωταγωνιστές τους Γιαννακόπουλο (15’, 48’) και Τζιοβάνι (3’). Νίκη η οποία «σφράγισε» το 7ο συνεχόμενο πρωτάθλημα για τους Πειραιώτες.



18 Απριλίου 2004: ΠΑΟ-ΟΣΦΠ 2-2

Ο Παναθηναϊκός βολευόταν με την ισοπαλία, την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός ήθελε πάση θυσία τη νίκη για να καλύψει τη διαφορά (-2) από την κορυφή. Ο Μπασινάς άνοιξε το σκορ στο 7’ (με πέναλτι) ξεσηκώνοντας την Λεωφόρο, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» με αντεπίθεση, γύρισαν το ματς με τέρματα των Στολτίδη (44’) και Τζόρτζεβιτς (54’). Στο 72’ ο Δούρος «τίναξε το ματς στον αέρα», αφού στο επεισόδιο Κυργιάκου-Τζιοβάνι αποβάλει μόνο τον Βραζιλιάνο, αφήνοντας τους Πειραιώτες με παίκτη λιγότερο στα τελευταία κρίσιμα λεπτά. Σε αυτά οι «πράσινοι» πίεσαν για την ισοφάριση και την πέτυχαν με τον Γκούμα, που διαμόρφωσε το τελικό 2-2 στο 82’. Επικράτηση που σηματοδότησε την επιστροφή του «τριφυλλιού» στους τίτλους.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ο Αταμάν είπε «defense wins championships» και οι παίκτες του Παναθηναϊκού τον άκουσαν!

Γίνεται «βουνό» το πρόγραμμα για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό - Στρώνει ο δρόμος για ΑΕΚ

Τα «μπλακ-άουτ» που έχουν γίνει συνήθεια και η πίεση που μεγαλώνει με τον κίνδυνο να γίνει ανυπόφορη

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε το… challenge με δύο αρχηγούς, ένα άτι και έναν MVP

Ο Νίκολιτς κάνει σημαντικούς παίκτες που ήταν στο περιθώριο και σε αναγκάζει να του βγάλεις το καπέλο

Τα τέσσερα γρανάζια του ΠΑΟΚ: Όταν λείπουν δύο, η μηχανή… μπλοκάρει!

Stoiximan Super League: Η κορυφαία ενδεκάδα της 14ης αγωνιστικής

Η μοναξιά του Σλούκα, το Βελιγράδι 2.0 και ο Παναθηναϊκός που… ταξίδεψε στον χρόνο

Ολυμπιακός: Πώς προκρίνεται με 9 πόντους στο Champions League - Όλα τα σενάρια για τις 9 ανοιχτές θέσεις!

«Mendi-ball»: O Ολυμπιακός πρώτη ομάδα στο UCL σε κερδισμένες κατοχές στο τελευταίο τρίτο!