Όνειρο ήταν και πάει το Μητροπολιτικό πάρκο πρασίνου στο Ελληνικό. Τη θέση του θα πάρουν 60 σύγχρονα εμπορικά κέντρα τύπου Mall, προκαλώντας πολιτική κόντρα στην κυβέρνηση.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας διαφώνησε έντονα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής. Ο Γιάννης Πολύζος προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, υποβάλλοντας την παραίτησή του. Κατήγγειλε ότι η έκταση του πρώην αεροδρομίου, - συνολικής έκτασης 62.000 στρεμμάτων, μετατρέπεται σε ένα γιγάντιο σουπερμάρκετ.

Έφερε ως παράδειγμα το εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι, λέγοντας ότι στο Ελληνικό θα δημιουργηθούν περίπου 60 Mall…

Στο πεδίο αντιπαράθεσης των δύο πλευρών εντάσσεται και η προσπάθεια του υπουργού ΠΕΚΑ, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, να προωθήσει στο Ρυθμιστικό την κατασκευή σήραγγας Αργυρουπόλεως προϋπολογισμού 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ και τη ζεύξη Σαλαμίνας - Περάματος προϋπολογισμού 350 εκατομμυρίων €.

Αντιπροτείνουν την αναβάθμιση του υπάρχοντος οδικού δικτύου με παράλληλη ενίσχυση των μέσων σταθερής τροχιάς (Μετρό, Τραμ, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος).

Ανδρέας Μορφόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εκδηλώσεων Πρωτοχρονιάς στην πλατεία Συντάγματος και στο Πεδίον του Άρεως

Κωνσταντινούπολη: Συγκρούστηκαν δύο δεξαμενόπλοια (video)

Στο ΚΑΤ υπάλληλος καθαριότητας σε απορριματοφόρο, μετά από επίθεση Ρομά

Απειλές Κρεμλίνου για την «επίθεση στην κατοικία του Πούτιν»: «Ο στρατός μας ξέρει πώς και πότε να αντιδράσει»

Έγκλημα στο Κολωνάκι: Στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο γιος της Ελένης Παπαδοπούλου

Αρχίζει νέα έρευνα για την πτήση MH370 της Malaysia Airlines, που εξαφανίστηκε πριν 10 χρόνια

Χαλαρώνουν τα μπλόκα: Μοντέλο Χριστουγέννων για την έξοδο των εκδρομέων της Πρωτοχρονιάς

«Πάγωσε» η Κεντρική Μακεδονία: Ρεκόρ ψύχους με -5 βαθμούς Κελσίου στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

Πανελλαδική απεργία επ’ αόριστον στις λαϊκές αγορές, από 7 Ιανουαρίου 2026

Νεκρός άνδρας που παρασύρθηκε από συρμό του Προαστιακού στα Άνω Λιόσια