Περισσότερο σταθερός και αθλητικός σε σχέση με την περσινή ομάδα είναι ο φετινός Ολυμπιακός, όπως δήλωσε ο προπονητής της Σιένα σε συνέντευξή του στο κανάλι της Ευρωλίγκας εν όψει των προημιτελικών της διοργάνωσης.

«Ο Ολυμπιακός φέτος είναι πιο αθλητικός και συνεπής, ειδικά στην άμυνα. Πέρυσι είχε πολύ ταλέντο, αλλά φέτος είναι πολύ δυνατή και σταθερή ομάδα, έχουν ικανότητα στο ριμπάουντ, προστατεύουν καλά τη ρακέτα τους και μπορεί να είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος. Στόχος μας είναι να ελέγξουμε το ρυθμό κι αν μπορούμε να τρέξουμε», τόνισε και πρόσθεσε: «Πρώτος μας στόχος είναι να αντισταθούμε σε αυτό το δυναμικό παιχνίδι. Όλοι γνωρίζουν πως το πλεονέκτημα έδρας δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Δεν σημαίνει τίποτα το αβαντάζ έδρας ή το 1-0. Αυτό είναι ξεκάθαρο, τόσο για μας όσο και για τον Ολυμπιακό».

Για την αντιμετώπιση του Βασίλη Σπανούλη ανέφερε: «Ο Σπανούλης φέτος είναι ξεκάθαρα ο ηγέτης του Ολυμπιακού και όλη η ομάδα γύρω του στηρίζει τις αποφάσεις που παίρνει στις κρίσιμες στιγμές της περιόδου. Ο Σπανούλης είναι πραγματικός πρωταθλητής, αλλά σκοπός μας είναι να σταματήσουμε όλη την ομάδα του Ολυμπιακού κι όχι να επικεντρωθούμε σε έναν παίκτη. Μπορεί ο Σπανούλης να βάλει ακόμη και 25 ή περισσότερους πόντους, αλλά το θέμα είναι τι θα κάνουμε εμείς συνολικά σαν ομάδα απέναντι σε όλη την ομάδα του Ολυμπιακού. Το μπάσκετ, ειδικά στην Ευρώπη, είναι ομαδικό άθλημα».

Ερωτηθείς για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει τα ατού της Σιένα ο Ολυμπιακός, απάντησε: «Δεν σκέφτομαι τι μπορεί να ετοιμάζει ο Ολυμπιακός για να σταματήσει τον ΜακΚάλεμπ ή κάποιον άλλον παίκτη. Με ενδιαφέρει τι ομάδα θα παρουσιάσουμε εμείς στο παρκέ για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις δυσκολίες. Πρέπει να σκεφτόμαστε σαν ομάδα».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να κριθεί η πρόκριση σε πέμπτη ματς στην Ιταλία, ανέφερε: «Δεν μπορούμε να μιλάμε για πέμπτο παιχνίδι από τώρα. Σε αυτή τη φάση πρέπει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Στα προημιτελικά συμμετέχουν οι καλύτερες ομάδες και έμπειροι παίκτες, με αποτέλεσμα το πλεονέκτημα έδρας να μη σημαίνει τίποτα. Σε μία σειρά τόσων αγώνων χρειάζονται όλοι οι παίκτες και μπορεί κάποιος που δεν έπαιξε καλά ή έπαιξε λίγο σε ένα παιχνίδι να κρίνει το επόμενο».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Γουόκαπ: «Πάντα είναι κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι το ντέρμπι αιωνίων»

Ζέρβας: «Τα κρυφά χαρτιά του Ολυμπιακού στο ντέρμπι - Παιχνίδι τακτικής από πλευράς Παρτίζαν για Τζόουνς»

Πετρίδης: «Σημαντικό να έχει διάρκεια και ένταση στην άμυνα ο Παναθηναϊκός»

Χολμς: «Δεν βλέπω την ώρα να παίξω ξανά μπροστά στον κόσμο μας»

Μένουν στον Παναθηναϊκό AKTOR ο Γιούρτσεβεν και ο Φαρίντ

Αταμάν: «Από τις κορυφαίες ομάδες στη Euroleague ο Ολυμπιακός - Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι το ματς για τους οπαδούς»

Παναθηναϊκός: Απρόοπτο με Γκραντ ενόψει ντέρμπι - Παίζει κανονικά ο Σλούκας

Κάνει σκέψεις για Καμπόκλο η Παρτίζαν - Τι σημαίνει για… Ταϊρίκ Τζόουνς και Ολυμπιακό

Βεζένκοφ: «Το ντέρμπι δίνει μία εβδομάδα ψυχολογία στον νικητή, ο ηττημένος το σκέφτεται λίγο παραπάνω»

Μπαρτζώκας: «Πριν χρόνια φάνταζε μακρινό όνειρο οι ελληνικές ομάδες να είναι τόσο καλές» - Τι είπε για Τζόουνς