Μπορεί η UEFA να μην έχει τοποθετηθεί επισήμως πάνω στο θέμα της πιθανής αλλαγής έδρας του αγώνα Μακάμπι Χάιφα-Λίβερπουλ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ (κάτι που αναμένεται να κάνει τη Δευτέρα), αλλά φαίνεται πως οι παράγοντες της ισραηλινής ομάδας έχουν ήδη αρχίσει να μελετούν τις εναλλακτικές τους επιλογές.

Ο πρόεδρος της Ντιναμό Κιέβου, Ιγκόρ Σούρκις, δήλωσε στους «Τάιμς» ότι είχε κάποιες επαφές με τους ανθρώπους της Μακάμπι Χάιφα: «Επικοινώνησαν μαζί μου παράγοντες της Μακάμπι, καθώς και ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ουκρανία, Ναόμι Μπεν-Αμί, και με ρώτησαν αν μπορεί να διεξαχθεί ο αγώνας στο Κίεβο. Έδωσα τη συγκατάθεση μου και εγγυήθηκα για την ασφάλεια του αγώνα. Η Ουκρανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ενημερώθηκε για την αρχική συμφωνία, αλλά η τελική απόφαση πρέπει να ληφθεί από την UEFA».

Υπενθυμίζεται ότι η Λίβερπουλ αρνήθηκε να ταξιδέψει στο Ισραήλ για να αντιμετωπίσει τη Μακάμπι Χάιφα λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα. Ο αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένος για τις 23 Αυγούστου.

Επιμέλεια: Αποστόλης Κοτρότσος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube