Αυτή ήταν… παλικαρίσια απόδραση παραμονής!

Με εννιά παίκτες λόγω τραβηγμένων αποβολών των Ολίσε, Σαρρή από τον Σπάθα και το 1-0 στην πλάτη μέχρι το 90΄, ο Εργοτέλης κατάφερε να ισοφαρίσει στους «Ζωσιμάδες» τον ΠΑΣ, να φτάσει στο τελικό 1-1 για την 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας και να πάρει έναν πολύ σημαντικό βαθμό στην μάχη που δίνει για την παραμονή στην κατηγορία.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Ηλίας Σπάθας, απέβαλε – κακώς - με δεύτερη κίτρινη κάρτα αρχικά τον Ολίσε και στην συνέχεια τον Σαρρή και άφησε τους Κρητικούς με εννιά παίκτες να… αναζητούν την ισοφάριση του τέρματος που είχε πετύχει στο 59΄ο Βίλα. Στις καθυστερήσεις ο Λεάλ έφτιαξε την φάση και ο Γιαλούσης την έκανε γκολ… λυτρώνοντας την ομάδα του που δεν έχασε άλλο έδαφος στην κούρσα για την σωτηρία.

Καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ο ΠΑΣ, δεν πέτυχε ένα δεύτερο τέρμα παρά την αριθμητική υπεροχή και το πλήρωσε στο φινάλε. Το εκμεταλλεύτηκε ο Εργοτέλης, που από την στιγμή που πέρασε στο ματς ο Λεάλ... έγινε άλλη ομάδα δημιουργικά.



Ο ΠΑΣ ήταν η ομάδα που από το πρώτο λεπτό του αγώνα πήρε την πρωτοβουλία στο ματς. Το 4-3-3 του Αναστασιάδη λειτούργησε καλά με την δεξιά πτέρυγα, όπως έβγαινε στην επίθεση η ομάδα του, να παίρνει το μεγαλύτερο μέρος των προσπαθειών.

Βγάζοντας συχνά δύο παίκτες στην πτέρυγα και με τον Μπεσέρα να κινείται σε ελεύθερο ρόλο και να ψάχνει τρόπο να διασπάσει την άμυνα των Κρητικών, ήταν λογικό ο ΠΑΣ να είναι συνεχώς στο προσκήνιο. Χωρίς ουσία όμως…

Η μοναδική φορά που ουσιαστικά οι γηπεδούχοι έγιναν επικίνδυνοι ήταν στο 3ο λεπτό του αγώνα, όταν ο Μπεσέρα εκτέλεσε φάουλ στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας και ο Μιχαήλ πετάχτηκε με προβολή χωρίς όμως να καταφέρει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Εργοτέλης έγινε απειλητικός μόνο προς το φινάλε του πρώτου μέρους, σε πρώτη φάση με την κεφαλιά του Σασιασβίλι στο 39 και το καλό σουτ του Κουτσιανικούλη στο 44΄, με την μπάλα όμως να περνάει και τις δύο φορές άουτ.

Στο 3ο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου, ο ΠΑΣ που είχε μπει ξανά πιο δυνατά, έγινε επικίνδυνος. Μετά την ωραία σέντρα από αριστερά του Μιχαήλ, ο Πάντος πήρε την σκαστή κεφαλιά αλλά ο Καβουσάκης μπλόκαρε.

Οι παίκτες του Εργοτέλη είχαν μείνει ξανά σε παθητικό ρόλο και περίμεναν μόνο στις κόντρες να βρουν ευκαιρία να «χτυπήσουν». Το έκαναν στο 50ο λεπτό αλλά ο Τζανακάκης που βρέθηκε στην περιοχή δεν τελείωσε καλά την φάση και έτσι χάθηκε μία καλή στιγμή.

Ο ΠΑΣ κατάφερε να σκοράρει σε μία ανύποπτη στιγμή. Ο Βίλα στο 59ο λεπτό έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή, γύρισε ωραία και σούταρε νικώντας τον Καβουσάκη και κάνοντας το 1-0.

Ο Καραγεωργίου έριξε στο ματς τον Λεάλ αντί του Μπέτο αλλά ο ΠΑΣ είχε ανεβάσει την απόδοσή του βρίσκοντας πλέον ρυθμό. Μάλιστα το 66ο λεπτό θα μπορούσε να έχει βάλει και δεύτερο γκολ. Ο Βίλα σε ρόλο δημιουργού τώρα γύρισε ωραία στο ύψος του πέναλτι και ο Πάντος που ερχόταν έπιασε το σουτ για να μπλοκάρει ο Καβουσάκης.

Στο 76ο λεπτό τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για τον ΠΑΣ καθώς ο Σπάθας έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ολίσε για μαρκάρισμα στον Πάντο… Ο παίκτης του Εργοτέλη έφυγε από το ματς αλλά δίκαια διαμαρτυρήθηκε. Έξι λεπτά αργότερα ο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη και ο Σαρρής για τράβηγμα στον Βίλα, με τον Καραγεωργίου να διαμαρτύρεται και εδώ δικαιολογημένα αφού η απόφαση του Σπάθα ήταν υπερβολική.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ο Εργοτέλης με εννιά πλέον παίκτες δεν μπορούσε να κάνει κάτι για να απειλήσει, ο ΠΑΣ παρέμεινε… φλύαρος στην επίθεση και το 1-0 έμεινε μέχρι το 90ο λεπτό.

Εκεί ο Εργοτέλης βγήκε στην επίθεση και μετά το γύρισμα του Κουτσιανικούλη στην περιοχή ο Γιαλούσης με σουτ ισοφάρισε. Στο 92΄μάλιστα ο Λεάλ έφυγε στην αντεπίθεση και μπήκε στην περιοχή αλλά το τελείωμα δεν ήταν καλό και ο Κηπουρός έσωσε την ομάδα του.









ΠΑΣ Γιάννινα: Κηπουρός, Κώτσιος, Ντάσιος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Πάντος (83΄Σκούφαλης), Ντε Βινσέντι, Μπεσέρα (90΄Μπακαγιόκο), Γεωργίου, Ζαμπρέλα, Βίλα

Εργοτέλης: Καβουσάκης, Σασιασβίλι, Χίμπλινγκερ, Σαρρής, Μπούντιμιρ (87΄Δάρλας), Ολίσε, Γιαλούσης, Κουτσιανικούλης, Τζούνιορ, Τζανακάκης (68 Κυριακίδης), Μπέτο (64΄Λεάλ)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: ΠΑΣ