Ούτε αυτή τη φορά δεν έγινε η έκπληξη. Η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής έκλεισε, την Παρασκευή, χωρίς να χυθεί σταγόνα αίμα, την υπόθεση για το έλλειμμα του 2009.

Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκαν καταγγελίες επί καταγγελιών ότι σημαίνοντα πολιτικά πρόσωπα διόγκωσαν, σκοπίμως, το έλλειμμα. Αυτό που ήθελαν ήταν να προλειάνουν το έδαφος για να «εισβάλει» το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με την Τρόικα.

Το πόρισμα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα δεν καταλογίζει καμία ποινική ευθύνη για κανένα πολιτικό πρόσωπο.
Κατονομάζεται μόνον ο πρώην υπουργός Οικονομικών επί κυβέρνησης Καραμανλή, Γιάννης Παπαθανασίου, στον οποίο χρεώνονται πολιτικές ευθύνες.

Στον πρώην «γαλάζιο» υπουργό καταλογίζεται ότι δεν έλαβε όσο θα έπρεπε σοβαρά υπόψη την πρόβλεψη για το έλλειμμα του 2009, αλλά και ότι δεν πήρε έγκαιρα τα απαραίτητα μέτρα που εισηγούνταν από τις Βρυξέλλες, αν και γνώριζε την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Ανδρέας Μορφόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube