Το εγκώμιο του Χαβιέ Μαστσεράνο έπλεξε ο Πεπ Γκουαρντιόλα, μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την απόδοση του 27χρονου παίκτη, τονίζοντας ότι αποτελεί υπερπολύτιμο «εργαλείο» για κάθε προπονητή.

«Ο Χαβιέ είναι μία απίστευτη μεταγραφή. Είναι ο τύπος του παίκτη που ο οποιοσδήποτε κόουτς δε θα άλλαζε με τίποτα και δε θα πουλούσε ποτέ. Πρόκειται για μία μοναδική μεταγραφή και είμαστε πολύ χαρούμενοι που τον έχουμε στην ομάδα μας», δήλωσε ο Ισπανός τεχνικός.

Ο Μασεράνο, αν και όταν πήγε στο Καμπ Νου το 2010 θεωρούταν από τους καλύτερους αμυντικούς της Ευρώπης, στα χέρια του Γκουαρντιόλα εξελίχθηκε σε ένα χαφ πρώτης τάξης. Ο 41χρονος προπονητής στάθηκε στην ευελιξία του Αργεντινού, ο οποίος πλέον αποτελεί από τα σημαντικότερα στελέχη της ομάδας, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο πώλησής του.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube