Αισιόδοξος για το παρόν και το μέλλον της χώρας εμφανίσθηκε την Τρίτη ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, στη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση με θέμα την Ενέργεια.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει σημειώσει, μέχρι στιγμής, η ελληνική οικονομία. Υπογράμμισε ότι σύμφωνα και με στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας & Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), καμία άλλη χώρα στον κόσμο δεν έχει μειώσει το έλλειμμά της τόσο πολύ και τόσο γρήγορα.
Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος χαρακτήρισε, μάλιστα, ως εθνική προτεραιότητα τις επενδύσεις σε έργα για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Ειδικότερα, εκτίμησε ότι το πρόγραμμα «Ήλιος» θα επιτρέψει –όπως είπε– στην Ελλάδα να γίνει ο μεγαλύτερος εξαγωγέας καθαρής ενέργειας στην Ευρώπη.
«Παράξενο ζώο»
Αίσθηση προκαλεί για πολλοστή φορά ο γνωστός για το πληθωρικό του στυλ, Θόδωρος Πάγκαλος. Για πρώτη φορά από τη μέρα που ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την πολιτική, μίλησε στο γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό “Arte” με θέμα τις πελατειακές σχέσεις των κομμάτων.
Αφού παραδέχθηκε ότι οι Έλληνες πολιτικοί έκαναν ρουσφέτια για να εκλεγούν, χαρακτήρισε τον εαυτό του «παράξενο ζώο», ισχυριζόμενος ότι ο ίδιος δεν έκανε ποτέ διορισμούς για ψήφους.
Ανδρέας Μορφόπουλος