Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντέιβιντ Λόγκαν και παρά τις τρανταχτές απουσίες των Διαμαντίδη, Σάτο και Μάριτς ο Παναθηναϊκός συνέτριψε τον Κολοσσό στο ΟΑΚΑ με 100-57, στο πλαίσιο της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου τηςΑ1 μπάσκετ των ανδρών. Ο Αμερικανός γκαρντ, εξέπληξε ευχάριστα με τους 22 πόντους του ενώ τον ακολούθησαν Βουγιούκας, Σμιθ και Πατ Καλάθης.

Χρόνο σε όλους από τον «Ζοτς» ο οποίος παράλληλα έδωσε ανάσες στους Μπατίστ, Τσαρτσαρή, «Σάρας» και Καϊμακόγλου.

Όλοι οι παίκτες του «τριφυλλιού» πρόσθεσαν το όνομα τους στη λίστα των σκόρερ, συμπεριλαμβανομένου και του νεαρού Ζούμπου ο οποίος ήταν και αυτός που με την ελεύθερη βολή του έφτασε την 100άρα για τους γηπεδούχους.

Οι «πράσινοι» πλην εξαιρετικού απροόπτου -δηλαδή ήττα του Ολυμπιακού από τον Ηλυσιακό- θα τερματίσουν στην δεύτερη θέση με τους «θαλασσί» να τους ακολουθούν στην τρίτη.

Το ματς

Ανεπηρέαστος από τις απουσίες των Διαμαντίδη, Σάτο και Μάριτς έδειξε στο παρκέ ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» έκαναν ένα ονειρικό δεκάλεπτο έχοντας σε εξαιρετική ημέρα τον Ντέιβιντ Λόγκαν. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν πρωταγωνιστής των γηπεδούχων στον επιθετικό τομέα με 13 πόντους όμως όλη η ομάδα εμφανίστηκε συγκεντρωμένη στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς έπαιξαν καλά στην άμυνα, ήταν αλάνθαστοι ενώ είχαν και πολύ καλό ποσοστό από τα 6,75 μ.( 4/6, 67%) με αποτέλεσμα να προηγούνται στην πρώτη περίοδο με 18 πόντους (30-12).

Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας συνέχισαν φορτσάτοι και στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου φτάνοντας τη διαφορά ακόμα και στους +24 (36-12). Κάπου εκεί όμως χαλάρωσαν. Η καλή άμυνα και η συγκέντρωση πήγαν… περίπατο γεγονός που δεν άφησαν ανεκμετάλλευτο οι «θαλασσί». Οι φιλοξενούμενοι… με μπροστάρη τον Τσάμη μετουσίωσαν τα 7 (!) λάθη του Παναθηναϊκού σε επιμέρους 17-1 με το οποίο μείωσαν στους οκτώ (37-29). Ο «Ζοτς» "έβαλε γκάζια" στους παίκτες του σε τάιμ άουτ που κάλεσε τρία λεπτά πριν το τέλος με το σκορ να διαμορφώνεται στο ημίχρονο σε 43-31.

Οι «πράσινοι» ήξεραν τι έφταιξε και έχασαν τη διαφορά και δεν ήταν διατεθειμένοι να επαναλάβουν ανάλογη εμφάνιση. Σοβαρεύτηκαν, περιόρισαν τα λάθη τους (από 7 σε 4) και με τον Λόγκαν να οδηγεί ξανά στο σκοράρισμα και τον Βουγιούκα να τον ακολουθεί ξαναέχτισαν διαφορά η οποία άγγιξε και τους 24 πόντους (65-41). Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στους 18 με ένα θεαματικό κάρφωμα του Χόπσον στον αιφνιδιασμό (67-45).

Δεν είχε αντίπαλο στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός με το ματς να παίρνει διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Κολοσσός… συμβιβάστηκε με τη μοίρα του και οι παίκτες του Ομπράντοβιτς έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ. Μάλιστα με επιμέρους 27-7 εκτόξευσαν τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της τους 43 πόντους (100-57).

Τα δεκάλεπτα: 30-12, 43-31, 67-45, 100-57

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Ζούμπος 6 (1), Περπέρογλου 3 (1), Μπατίστ 2, Λόγκαν 22 (4), Π. Καλάθης 12 (2), Τσαρτσαρής 3, Βουγιούκας 14, Ν. Καλάθης 9 (1), Κυρίτσης 10, Σμιθ 15 (11 ριμπάουντ), Καϊμακόγλου 1, Γιασικεβίτσιους 3 (1)

Κολοσσός (Φραγκιάς): Λιακόπουλος 7, Χάτεν, Καλαϊτζής, Πάνος 7, Ασημακόπουλος 4, Μπόικιν 2, Χαρίσης 7 (1), Τσάμης 14 (2), Χόπσον 16 (2), Κομποδιέτας, Δανας, Αυγενικός


Επιμέλεια: Φλώρα Μιχαλοπούλου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube