Παίκτης της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού είναι και επισήμως ο Τόνι Ντελκ. Η «πράσινη» ΚΑΕ με το συνηθισμένο λιτό τρόπο ανακοίνωσε την απόκτηση του 32χρονου γκαρντ, που θα ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό την περιφέρεια των πρωταθλητών Ελλάδος.
«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την υπογραφή συμφωνίας με τον αθλητή του ΝΒΑ, Τόνι Ντελκ», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός.
Το προφίλ του Τόνι Ντελκ
Ο Αμερικανός άσος γεννήθηκε στις 28 Ιανουαρίου του 1974 και έχει ύψος 1.88 μ. Μετά από μία εξαιρετική κολεγιακή καριέρα στο Κεντάκι, ο Ντελκ επιλέχθηκε στο νούμερο 16 του ντραφτ του 1996 από τους Σάρλοτ Χόρνετς. Από εκεί και πέρα αγωνίστηκε στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, στους Σακραμέντο Κινγκς, στους Φίνιξ Σανς, στους Μπόστον Σέλτικς, στους Ντάλας Μάβερικς, στους Ατλάντα Χοκς, ενώ το τέλος της περασμένης σεζόν τον βρήκε στους Ντιτρόιτ Πίστονς.
Ο Ντελκ στη δεκαετή καριέρα του στο ΝΒΑ έχει 9.1 πόντους, 2.5 ριμπάουντ και 1.9 ασίστ μέσο όρο, ενώ ένα από τα δυνατά του σημεία είναι τα σουτ τριών πόντων. Η καλύτερη του σεζόν ήταν το 2000-01 όταν με τη φανέλα των Φίνιξ Σανς αγωνίστηκε σε 82 παιχνίδια και τελείωσε τη χρονιά με 12.3 πόντους, 3.2 ριμπάουντ και 2 ασίστ μέσο όρο. Μάλιστα εκείνη τη σεζόν σε ένα ματς κόντρα στους Σακραμέντο Κινγκς στις 2 Ιανουαρίου του 2001, ο 32χρονος γκαρντ πέτυχε 53 πόντους με 20/27 σουτ. Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε σε έναν αγώνα στους Ατλάντα Χοκς και σε 23 στους Ντιτρόιτ Πίστονς έχοντας 7,6 πόντους, 2,2 ριμπάουντ και 1,4 ασίστ σε 16,4 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.
Επιμέλεια: Αποστόλης Κοτρότσος