Περασμένα μεγαλεία… Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγείται σήμερα, Τρίτη, ο πρώην υπουργός Άκης Τσχατζόπουλος. Εντός της ημέρας απολογούνται οι τρεις συνεργάτες του.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος κρίθηκε, χθες, προφυλακιστέος μετά την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, στον ίδιο που θα παρουσιαστούν την Τρίτη οι τρεις συγκατηγορούμενοί του.

Πρόκειται για τους Γιώργο Σαχπατζίδη (επιχειρηματία), Νίκο Ζήγρα (ξάδελφο του πρώην υπουργού, δικαιούχο offshore εταιρείας) και Ευφροσύνη Λαμπροπούλου (λογίστρια, εκπρόσωπο στην Ελλάδα offshore εταιρειών που εμπλέκονται στην υπόθεση).

Να υπενθυμίσουμε ότι για την ίδια υπόθεση έχει προφυλακισθεί ο Αστέριος Οικονομίδης, βασικός μέτοχος κατασκευαστικής εταιρείας που ανακαίνισε το ακίνητο στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και πούλησε ακίνητο στο Κολωνάκι στην Αρετή Τσοχατζοπούλου.

Ο άλλοτε παντοδύναμος υπουργός, και παραλίγον πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός, κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος) στην υπόθεση της προμήθειας των αντιαεροπορικών συστημάτων TORΜ1 και το σκάνδαλο των υποβρυχίων.

Ο Απόστολος – Αθανάσιος Τσοχατζόπουλος υπεραμύνθηκε των επιλογών που έκανε ως υπουργός Εθνικής Άμυνας, ενώ για την προμήθεια των υποβρυχίων υποστήριξε ότι ήταν απόφαση του ΚΥΣΕΑ (πρωθυπουργός Σημίτης, υπουργός Οικονομικών Βενιζέλος…).

Ανδρέας Μορφόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Φρίκη στο Μεξικό: Τέσσερα αποκεφαλισμένα πτώματα εντοπίστηκαν σε όχημα εν μέσω συγκρούσεων των καρτέλ

Θανατηφόρο τροχαίο με παράσυρση στην Καλλιθέα - Νεκρός οδηγός μοτοσυκλέτας, τραυματίστηκε γυναίκα

Ιστορική μέρα: Οι πρώτες γυναίκες στον στρατό παρουσιάστηκαν στη Λαμία

Συνελήφθησαν στις Σέρρες δύο Βούλγαροι που μετέφεραν 120 λίτρα γεωργικών φαρμάκων σε λεωφορείο

Έσβησε η φωτιά στο περιαστικό άλσος στο λόφο Φιλοθέης

Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Νέα προθεσμία για την απολογία του ζήτησε ο 41χρονος

Άρειος Πάγος: Δημοσιεύθηκε η απόφαση που δικαίωσε τους δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη

Οι εκατομμυριούχοι-εργάτες της Σεούλ με τα μπόνους μαμούθ

Εξωδικαστική συμφωνία με σχεδόν 300 επιζώντες σεξουαλικής κακοποίησης στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο!

«Καμπανάκι» της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ελλάδα: «Μοτίβα παράνομης χρήσης αστυνομικής βίας»