Ανακουφισμένος από τη νίκη της ομάδας του με 2-1 επί της Μακάμπι Χάιφα που ήρθε με το γκολ του Μαρκ Γκονζάλες στο 88ο λεπτό παρουσιάστηκε ο προπονητής της Λίβερπουλ, Ράφα Μπενίτεθ, μετά το τέλος του αγώνα, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως η ομάδα του θα είναι καλύτερη στον επαναληπτικό.
«Πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι με τη νίκη. Ξέραμε πως το έργο μας θα ήταν δύσκολο, αφού η Μακάμπι διαθέτει καλούς παίκτες και είναι πολύ καλή στις αντεπιθέσεις. Στο πρώτο ημίχρονο δεν δημιουργήσαμε αρκετές καθαρές ευκαιρίες, αλλά στην επανάληψη ήμασταν πολύ καλύτεροι. Δεν θα έλεγα πως είμαστε φαβορί για την πρόκριση, αλλά πιστεύω πως θα είμαστε καλύτεροι στον επαναληπτικό, αφού ο αντίπαλος θα πρέπει να ανοιχτεί για να σκοράρει και έτσι θα έχουμε περισσότερους χώρους. Έχουμε ένα μικρό πλεονέκτημα και θα είμαστε σε πολύ καλύτερη φυσική κατάσταση στον δεύτερο αγώνα», δήλωσε ο Ισπανός τεχνικός, ενώ αναφερόμενος στα τέρματα των νεοαποκτηθέντων Γκονζάλες και Μπέλαμι είπε: «Χαιρόμαστε πολύ που σκόραρε ο Γκονζάλες, αφού αυτό είναι πολύ καλό τόσο για την ομάδα όσο και για τον ίδιο. Είναι πολύ καλός και ποιοτικός παίκτης, που έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα, όπως διαπίστωσε απόψε ο κόσμος. Επίσης είναι πολύ σημαντικό που πέτυχε γκολ και ο Μπέλαμι στο επίσημο ντεμπούτο του. Οι δύο τους μας δίνουν περισσότερες πιθανότητες να σκοράρουμε».
Από την πλευρά του, ο αρχηγός των «κόκκινων», Στίβεν Τζέραρντ, τόνισε: «Κάναμε τη ζωή μας δύσκολη, αλλά πηγαίνουμε στον επαναληπτικό με το υπέρ μας 2-1 και πλέον η Μακάμπι είναι υποχρεωμένη να μας κερδίσει. Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης και ακόμη δεν είμαστε 100% έτοιμοι από πλευράς φυσικής κατάστασης. Έχουμε μπροστά μας δύο εβδομάδες ως τον επαναληπτικό και θα είμαστε καλύτεροι», ενώ σχολιάζοντας τα γκολ των Γκονζάλες και Μπέλαμι αρκέστηκε να πει: «Για αυτό τους αποκτήσαμε».