Τη δική του απάντηση σε όσους θεωρούν ότι έχει κλείσει ο κύκλος της Μπαρτσελόνα έδωσε ο Ζεράρ Πικέ, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA. Συγκεκριμένα, ο Ισπανός αμυντικός τόνισε ότι οι «μπλαουγκράνα» έχουν κατακτήσει αρκετούς τίτλους τα τελευταία χρόνια και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις δυνατότητές τους.

«Είναι εύκολο να πεις ότι είναι το τέλος ενός κύκλους. Ωστόσο, είμαστε μία ομάδα που έχει κερδίσει πολλούς τίτλους και αξίζουμε περισσότερη πίστη στις ικανότητές μας. Είναι εύκολο να πεις ότι φτάσαμε στο τέλος, αλλά έχουμε πολλούς τίτλους που αξίζουμε περισσότερο σεβασμό», ανέφερε αρχικά ο διεθνής στόπερ και πρόσθεσε:

«Δεν νομίζω ότι κάποιος από τους οπαδούς μας αμφιβάλει για την ομάδα. Έχουμε δώσει πολλά και οι οπαδοί αναγνωρίζουν ότι μπορεί να χάσουμε έναν αγώνα, επειδή οι αντίπαλοί μας είναι πολύ καλά και είμαι σίγουρος ότι όσοι βρεθούν στο Καμπ Νου θα υποστηρίξουν την ομάδα. Έχουμε μία μεγάλη ευκαιρία να περάσουμε σε ακόμη έναν τελικό και χρειάζεται να πάρουμε αυτό το βραβείο».

Καταλήγοντας, ο Πικέ τόνισε: «Πρέπει να είμαστε οι ίδιοι και για 90 λεπτά να έχουμε την κατοχή της μπάλας και στο τέλος θα έχουμε τις δικές μας ευκαιρίες. Δεν ξέρω αν θα καταφέρουμε να σκοράρομε, αλλά χρειάζεται να δημιουργήσουμε φάσεις. Αν έχουμε το 70% της κατοχής της μπάλας και τον έλεγχο του αγώνα, τότε έχουμε απίστευτες πιθανότητες να περάσουμε στον τελικό».

Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ο Μάκελι διαιτητής στον πρώτο ημιτελικό Ατλέτικο-Άρσεναλ

Επιβλήθηκε ποινή έξι αναμετρήσεων στον Πρεστιάνι λόγω ομοφοβικής επίθεσης στην αναμέτρηση με την Ρεάλ Μαδρίτης

Sold out σε λίγες ώρες ο πρώτος ημιτελικός Ατλέτικο-Άρσεναλ για το Champions League!

Το ειρωνικό χειροκρότημα του Βινίσιους και οι αποδέκτες του μετά τον αποκλεισμό της Ρεάλ

Από τη βραδιά που το πανηγύριζε πιτσιρικάς στον καναπέ, ο Τζουλιάνο Σιμεόνε τώρα θα παλέψει κόντρα στην Άρσεναλ!

Ράμος για Καμαβινγκά: «Είμαι απογοητευμένος, μπήκε για να αλλάξει το ματς και πήρε ανόητη κόκκινη»!

Στην κορυφή του UEFA Ranking η Μπάγερν - 34ος ο Ολυμπιακός, πού βρίσκονται ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, ΑΕΚ!

Ο Εμπαπέ έχει να σκοράρει σε ημιτελικό Champions League από τα… 19 του!

Beef του Βινίσιους με Μπέλιγχαμ: «Τι θέλεις; Κλείσε το στόμα σου»

Εμπαπέ: «Έσπασε» τα κοντέρ στο Champions League - Στα μισά του δρόμου προς τον Ρονάλντο