Με τον πέμπτο τελικό της Α1 βόλεϊ ανδρών ανάμεσα σε Ηρακλή και Φοίνικα Σύρου να είναι στον… αέρα, ο λίμπερο του «γηραιού», Γιώργος Στεφάνου μίλησε στο sport-fm.gr για την διακοπή του αγώνα του Σαββάτου στην Μίκρα και τις προεκτάσεις της. «Η όποια αίγλη, δυστυχώς έχει ήδη χαθεί. Να μάθουμε από όλα αυτά για να μην υπάρχουν στο μέλλον αντίστοιχες θλιβερές καταστάσεις», τόνισε μεταξύ άλλων.
Έχοντας «φάει με το κουτάλι» τα γήπεδα και τους αγώνες στο ελληνικό βόλεϊ, ο Γιώργος Στεφάνου, αναφέρθηκε στην απρόοπτη εξέλιξη που είχε ο πέμπτος τελικός του πρωταθλήματος της Α1 βόλεϊ ανδρών, στάθηκε ιδιαίτερα στην κακή εικόνα που έχει δημιουργηθεί από όλα αυτά τα γεγονότα και τόνισε ότι χαμένο για άλλη μια φορά είναι το ελληνικό βόλεϊ και μόνο αυτό.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Στεφάνου στην Άρτεμις Σκορδίλη:
Ποιά είναι η γνώμη σου για τα όσα έγιναν στον τελικό;
«Σίγουρα τα όσα συνέβησαν στον αγώνα του Σαββάτου (28/4) δεν ήταν ευχάριστα για κανέναν. Ούτε στους αθλητές και των δυο ομάδων ούτε στους παράγοντες αλλά ούτε και στους φιλάθλους αυτών. Από’ κει και πέρα, ορίζονται κάποιοι που ευθύνονται για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων γενικότερα, οι οποίοι έκριναν για τους λόγους που όλοι έχουμε ακούσει και διαβάσει ότι το συγκεκριμένο ματς δεν μπορούσε να ξεκινήσει. Σίγουρα δεν είμαστε οι αθλητές αρμόδιοι για να κρίνουμε τις αποφάσεις, γιατί αυτό που εμείς έχουμε να παρουσιάσουμε είναι στον αγωνιστικό χώρο καθαρά και μόνο. Το τι εξέλιξη θα έχει αυτή η κατάσταση καλώς ή κακώς κανείς δεν το γνωρίζει ακόμα. Η ουσία του πράγματος είναι ότι από όλα αυτά τα γεγονότα χαμένο για άλλη μια φορά είναι το ελληνικό βόλεϊ και μόνο αυτό.
Σε μια ήδη κακή εικόνα που έχουμε δημιουργήσει τα τελευταία δυο χρόνια τόσο στο εσωτερικό της χώρας μας όσο και στο εξωτερικό, θεωρώ ότι είναι άλλο ένα βαρύ χτύπημα που δεν μπορώ να φανταστώ τι αντίκτυπο θα έχει στην πορεία των υπόλοιπων πρωταθλημάτων».
Ακούγεται ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να μην κατέβει στον τελικό ο Φοίνικας Σύρου. Πώς θα φανεί κάτι τέτοιο στον Ηρακλή; Θα έχει την ίδια αξία για εσάς το πρωτάθλημα;
«Δεν ξέρω αν ο Φοίνικας Σύρου θα στηρίξει την απόφασή του αυτή, αλλά θεωρώ ό,τι και να γίνει πλέον, η όποια αίγλη είχε δημιουργηθεί σε αυτή τη σειρά των τελικών έχει χαθεί ήδη και το μόνο που μπορούμε να κοιτάξουμε είναι τι μπορούμε να μάθουμε από όλα αυτά προκειμένου να μην παρουσιαστούν στο μέλλον αντίστοιχες θλιβερές καταστάσεις».
Ενόψει εκλογών ποιά θα ήταν η συμβουλή σου προς τον κόσμο;
«follow your heart...»