Στην αποκάλυψη πως παρενέβαινε σε θέματα τακτικής στη διάρκεια της θητείας του στον Παναθηναϊκό προχώρησε ο Βέλιμιρ Ζάετς σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Guardian. Ο Κροάτης τεχνικός, πλέον, της Πόρτσμουθ, θέλοντας να στηρίξει τα λεγόμενά του πως η θέση του προπονητή δεν αποτελεί κάτι καινούριο γι’αυτόν επεσήμανε πως ο ρόλος του στους «πράσινους» δεν ήταν απλώς αυτός του τεχνικού διευθυντή, αλλά είχε κι άμεση συνεργασία με τον προπονητή σε θέματα αγωνιστικά.

«Στον Παναθηναϊκό και τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ συνεργαζόμουν με τον προπονητή. Δουλειά μου δεν ήταν μόνο να φέρνω παίκτες και να χαράσσω τη γενικότερη στρατηγική της ομάδας. Παράλληλα βοηθούσα στη σχεδίαση της στρατηγικής για τους αγώνες της ομάδας, επομένως ασχολούμουν και με θέματα τακτικής. Για παράδειγμα όταν ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε την Αρσεναλ για το Champions League φέτος, μαζί με τον προπονητή (Ζντένεκ Σκάζνι) φτιάχναμε τη στρατηγική, οπότε η προπονητική δεν είναι για μένα κάτι καινούριο. Ήταν σαν να είμαι και προπονητής, αφού δουλεύαμε μαζί. Αυτό ήταν ένα μέρος της δουλειάς μου», δήλωσε ο «Ζέκο».

Όσο για το αν αιτία της απόλυσης του Ιτζάκ Σουμ από τον Παναθηναϊκό ήταν η μεταξύ τους διαμάχη τονίζει πως "... έφυγε επειδή δεν μπορούσε πλέον να επιβάλλει την πειθαρχία στους ποδοσφαιριστές".

Ερωτηθείς για την παραίτηση του Χάρι Ρέντναπ, ο οποίος δεν επιθυμούσε να παρεμβαίνει άλλος άνθρωπος στο έργο του προπονητή, ο «λαγός» απάντησε: «Έμεινα έκπληκτος όταν έφυγε. Δεν περίμενα να συμβεί κάτι τέτοιο, αφού είναι συνηθισμένο ένας σύλλογος να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. Δεν ήξερα πως υπήρχε τέτοιο μονοπώλιο για τους προπονητές στις ομάδες. Πιστεύω στην ομαδική δουλειά και την κατανομή της εργασίας, γιατί το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό παιχνίδι εντός κι εκτός γηπέδου. Υπάρχει χώρος για πολλούς ανθρώπους και με εξέπληξε η νοοτροπία σε αυτό το θέμα που επικρατεί εδώ και η οποία πρέπει να αλλάξει».

Πάντως, όπως αποκάλυψε ο 48χρονος τεχνικός που αρχικά προσελήφθη ως γενικός διευθυντής της ομάδας, το καλοκαίρι πιθανότατα θα επιστρέψει στα παλιά του καθήκοντα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Γκουαρδιόλα: «Δεν υπάρχει λόγος που φεύγω - Τίποτα δεν είναι αιώνιο, η αγάπη μου για τη Σίτι όμως είναι»

Μένει στη Λίβερπουλ και… ενισχύεται ο Σλοτ

«Η Λίβερπουλ επικοινώνησε με τον Κλοπ για το μέλλον του Σλοτ»

«Πλησιάζει όλο και περισσότερο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Τονάλι»

Ενδιαφέρον της Τότεναμ για τον Τρούμπιν της Μπενφίκα

«Για… hangover καλά τα πήγαμε»: Οι παίκτες της Άστον Βίλα δεν πίστευαν αυτό που πέτυχαν στο Μάντσεστερ!

Έζησε αυτό που περίμενε 22 χρόνια η Άρσεναλ: Ο Έντεγκααρντ σήκωσε το τρόπαιο της Premier League!

«Έσπασε» ο Σαλάχ: Με μάτια γεμάτα δάκρυα αποχαιρετούσε το Άνφιλντ και τη Λίβερπουλ

Η Τότεναμ σώθηκε, η Τσέλσι έμεινε εκτός Ευρώπης και το «Έτιχαντ» λύγισε για Πεπ και Μπερνάρντο Σίλβα

Δεν κλαίμε εμείς, εσείς κλαίτε: Ο Σαλάχ φίλησε για τελευταία φορά το «Άνφιλντ» και αποχαιρέτησε με δάκρυα τη Λίβερπουλ!