Τα εμπόδια που είχαν προκύψει από τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας σχετικά με το έργο της διπλής ανάπλασης και το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, ξεπεράστηκαν και πλέον αναμένεται να προχωρήσει η νομοθετική διαδικασία. Το σχέδιο θα κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας μέχρι τον Αύγουστο και εκεί θα κριθεί το τι μέλλει γενέσθαι.
Αυτό σημαίνει, ότι το σχέδιο προεδρικού διατάγματος θα αποσταλεί στους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να αρχίσει η διαδικασία γνωμοδότησης και θα δοθεί σε διαβούλευση η αναθεωρημένη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Στόχος είναι το σχέδιο προεδρικού διατάγματος να κατατεθεί μέχρι τον Αύγουστο στο Συμβούλιο της Επικρατείας για ελέγχο, προκειμένου να κριθεί για δεύτερη φορά η τύχη του μεγαλεπίβολου έργου.