Περήφανος για τα όσα έχει πετύχει την φετινή σεζόν η Ατλέτικο Μαδρίτης, παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο επόμενο Champions League, εμφανίζεται ο Ντιέγκο Σιμεόνε. Οι «ροχιμπλάνκος» πήραν τη νίκη απέναντι στην Βιγιαρεάλ (1-0), όμως σε συνδυασμό με την επικράτηση της Μάλαγα επί της Σπόρτινγκ Χιχόν με το ίδιο σκορ, έμειναν εκτός της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης την επόμενη περίοδο.
«Είναι μία πολύ άβολη κατάσταση αυτό που συνέβη. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι μείναμε εκτός Champions League, αλλά και ότι με τη νίκη μας η Βιγιαρεάλ υποβιβάστηκε. Θέλαμε πολύ να πάρουμε την τέταρτη θέση, ωστόσο, δεν ήταν στο χέρι μας να συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς έπρεπε να χάσει η Μάλαγα, κάτι το οποίο δεν συνέβη τελικά. Είμαι χαρούμενος, όμως, για όσα πετύχαμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο Αργεντινός τεχνικός μίλησε και για την πιθανότητα να φύγουν κάποιοι παίκτες από την Ατλέτικο, όπως ο Φαλκάο και ο Ντιέγκο, από τη στιγμή που δεν θα αγωνιστεί η ομάδα στο Champions League, σχολιάζοντας ότι είναι πάρα πολύ νωρίς για να μιλήσουν για κάτι τέτοιο.
«Μόλις τελειώσαμε το πρωτάθλημα και δεν μπορώ να εγγυηθώ τίποτα ακόμα. Κάναμε τα πάντα για να πάρουμε την τέταρτη θέση και μαζέψαμε πολλούς βαθμούς από τη μέρα που ήρθα. Ελπίζω και την επόμενη σεζόν η Ατλέτικο να παραμείνει ανταγωνιστική, όπως είναι πάντα», συμπλήρωσε.
Επιμέλεια: Άλκης Κακολύρης