Εντυπωσιακή πρεμιέρα για την Εθνική Νέων στον πέμπτο προκριματικό όμιλο της elite round του Euro 2012, που διεξάγεται στη Δανία, καθώς επικράτησε της Τουρκίας με σκορ 3-0, στο «Ballerup». «Δύο βήματα ακόμα για την πρόκριση», σχολίασε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Τσάνας.
Στο πρώτο ημίχρονο, η Εθνική ομάδα είχε την υπεροχή, ωστόσο δεν μπορούσε να… βάλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο δεύτερο μέρος, οι διεθνείς μας ήταν άκρως αποτελεσματικοί και με δύο προσωπικά γκολ του Διαμαντάκου (66’, 75’) και ένα του Μαυρία (90+3’), διαμόρφωσαν το τελικό 3-0.
Επόμενος αντίπαλος για την Ελλάδα, η Κύπρος την ερχόμενη Παρασκευή (25/5, 16:00), στο «Gentofte».
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ελλάδα: Καπίνο, Μαρινάκης, Σταφυλίδης, Μπουγαΐδης, Μπάλλας (69΄ Κασαπάκης), Μαυρίας, Φουρλάνος, Διαμαντάκος, Κατίδης (81΄ Μπουχαλάκης), Γιαννιώτας (85΄ Μπακασέτας), Κουρμπέλης
Τουρκία: Οζιγκίτ, Καρτάλ, Βελιόγλου, Ατασεβέν, Ουκάν (51΄ Τουρκ), Καλχάνογλου (62΄ Γκιουλέρ), Ουνσάλ, Σαχίν (73΄ Ντενίζ), Καραμάν, Τεκερσί, Γιγκίτογλου
Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο προπονητής της Εθνικής Νέων, Κώστας Τσάνας, δήλωσε: «Ήταν σημαντική αυτή η νίκη στην πρεμιέρα του ομίλου. Κάναμε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και, πλέον, απομένουν άλλα δύο. Το ματς κύλησε όπως ακριβώς το είχαμε σχεδιάσει. Τα παιδιά κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια και πιστεύω ότι τους αξίζει να φτάσουν ψηλά στη διοργάνωση. Τους συγχαίρω για την πολύ καλή τους εμφάνιση, αλλά και για το γεγονός ότι έχουν φτιάξει μεταξύ τους ένα υπέροχο κλίμα. Οι πανηγυρισμοί για το 3-0 ανήκουν στο παρελθόν, τώρα αρχίζουμε δουλειά για τον επόμενο αγώνα με την Κύπρο».